Indica publicitat
Dimecres, 1 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 28 de de juliol del 2011 | 16:29
Recull de premsa · Societat civil

Sellarès: "L'Assemblea Nacional Catalana no ha de convertir-se en una sigla més de la sopa de sigles de l'independentisme"

"En les pròximes setmanes, hi haurà intents de desautoritzar aquesta nova iniciativa política del nostre poble. Tractaran de fer creure que està al servei d'una opció política determinada".

Miquel Sellarès

Miquel Sellarès, periodista, ha volgut alertar del perill que poden suposar les reaccions al naixement de l'Assemblea Nacional Catalana, i ha dit que aquesta "ha de néixer sense conflictes, sense manipulacions. No ha de convertir-se en una sigla més de la sopa de sigles que, malauradament, constitueixen l'independentisme català a hores d'ara".

A l'article Institucions, Òmnium i Assemblea Sellarès ha afirmat que hom "tractarà de fer creure que [l'Assemblea] està al servei d'una opció política determinada o d'una estratègia concreta" i ha desestimat aquesta opció: "Res més lluny de la realitat! Molts dels homes i les dones que constitueixen el secretariat i la permanent d'aquesta organització estan acostumats a superar maniobres i situacions complicades".

El periodista ha indicat, a l'article publicat al diari AVUI, que aquesta assemblea "de cap de les maneres estarà enfrontada" amb les institucions "ni tampoc amb iniciatives com la que darrerament ha presentat Òmnium Cultural sobre el concert econòmic i la desobediència fiscal". Per aquest motiu, Sellarès ha explicat la tasca que duu a terme l'Assemblea Nacional Catalana social: "La feina de l'Assemblea és [...] crear una sòlida estructura popular, a través de la generació d'assemblees locals a cadascun dels nostres pobles i viles. D'aquesta manera, al seu entorn, s'hi concentraran tot aquell conjunt de persones que tiren endavant activitats i iniciatives de caràcter social, cultural i nacional".

Finalment, Sellarès ha justificat el naixement d'aquesta assemblea com l'eina que permet retornar "a l'originalitat de la nostra lluita, complementant la tasca que fan les nostres institucions i organitzacions com Òmnium Cultural". Sellarès ha dit que aquesta "iniciativa nova i potent" ha de sumar i mai restar: "El que cal és que impedeixi el tants caps, tants barrets, la proliferació de minigrups i les accions de dispersió d'objectius. [...] Aquesta Assemblea és la suma, no de sigles, grups, sinó que és la suma d'individualitats que no volen protagonismes i que només es representen a si mateixes".

La finalitat darrera de l'Assemblea, segons Sellarès: "Posar les bases per tal que s'articuli una gran mobilització i fer un programa per assolir la plena sobirania de la nostra nació".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat