Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de de juny del 2012 | 17:25
Crònica

Agustí Colomines, un dels millors de Mas

Al Govern de la Generalitat hi regna una gran perplexitat i a la direcció de CDC, una gran emprenyada. Agustí Colomines ha posat en qüestió la continuitat del President Artur Mas i, a més, s'ha volgut treure les puçes del damunt pel suposat finançament irregular de la seva fundació.

En política, dues gavinetades consecutives són intolerables. El nomenament de Colomines, destinat a atreure el món intel·lectual del país, va deixar sorpresos la immensa majoria d'aquests, donat que Colomines, qui evidentment té una història de patriotisme i servei al darrere, no era vist per ningú com una persona amb la capacitat de generar complicitats dins del món nacionalista i independentista.

En l'independentisme català, Colomines ha anat acumulant, a conseqüència de diferents bregues, més enemics que no pas amics. És per aquest motiu que diferents intel·lectuals i universitaris del país van demanar a Artur Mas, en el seu moment, que mantingués a la Fundació Ramon Trias Fargas, ara CatDem, l'equip format per Antoni Vives, Joaquim Colomines i Vicenç Villatoro, perquè les seves activitats, maneres de fer i idiosincràsies havien aconseguit assolir una gestió eficaç i un pòsit de coincidències i complicitats.
Qui recorda, a dia d'avui, la Casa Gran del catalanisme i altres entelèquies?
Artur Mas, però, poc coneixedor del món intel·lectual ─i menys dels entorns nacionalistes i independentistes─ va acceptar el criteri de Quico Homs, qui va voler passar comptes, d'aquesta manera, amb els qui dirigien la fundació Trias Fargas, que no eren precisament de la seva confiança.

Durant aquest any i escaig, Agustí Colomines ha mantingut les distàncies amb el món intel·lectual, ha comprat algun personatge de segona fila i el seu màxim èxit ha estat aconseguir, pel que sembla, que Ferran Mascarell accepti ser conseller de Cultura amb Artur Mas.  

En els darrers mesos, però, la Fundació CatDem ha dut a terme una sèrie d'activitats mancades d'interès i l'estructura de la fundació ha augmentat considerablement sense donar els resultats que Mas volia. Qui recorda, a dia d'avui, la Casa Gran del catalanisme i altres entelèquies?

El President Mas, que avui ha decidit actuar amb fermesa vers la consecució del pacte fiscal, ha de reflexionar i replantejar-se què passa amb l'enemic intern. I no sols amb el director de CatDem, sinó amb d'altres persones de la federació que han desautoritzat obertament la seva política de fermesa.
El President ha de replantejar la seva política dels "millors" perquè, si tots són com Agustí Colomines, el recorregut serà curt
Són intolerables, doncs, les últimes declaracions d'uns i altres posant en qüestió el President de la Generalitat, i representen una demostreació més de que Mas sols té fermament al seu costat l'aparell sobiranista de CDC, que està començant una ben planificada campanya per sensibilitzar el militant i votants de CDC per la independència fiscal. Els sobiranistes de CDC, a més, estableixen ponts de coincidència amb ERC i amb ICV per tal d'aconseguir un bloc majoritari per tal d'evitar fer cessions i convertir el pacte fiscal en un pacte de finançament com el dels últims anys, que ja hem vist on ens ha portat.

Allò que més ens preocupa és que la fermesa demostrada en les últimes declaracions a la premsa, ràdio i televisió del President Mas no vénen acompanyades per un bloc cohesionat de la federació: quasi podriem afirmar que el President es troba sol i té l'enemic a casa. El President ha de replantejar la seva política dels suposats "millors" perquè, si tots són com Agustí Colomines, el recorregut serà curt. Ara toca homes i dones durs, decidits, disposats a rebre, a arriscar-se, que sàpiguen estar-s'hi a les verdes i a les madures.

Volem estar al darrere del President Artur Mas si acompleix el què diu, però necessitem que hi hagi quelcom més: necessitem la cohesió del Govern dels entorns del President i de la federació CiU.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat