Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de d'abril del 2007 | 18:53
Crònica · Brunete mediàtica

El Quimicefa espanyol


La Bruenete mediàtica està exaltada amb ETA i la detenció dels integrants del "comando" Donosti, ja que el fet que tinguessin una llista amb el nom de Fernando Savater és quelcom molt greu. Pel que es veu, a Madrid no hi havia ningú que calculés que el filòsof antinacionalista estaria amenaçat per ETA, lògicament, ja que és com voler retirar del micròfon el radiopredicador Losantos, un altre radicalitzador fabricant d'independentistes. Aquesta gent de l'ETA realment ha perdut el nord. Però el que realment crida l'atenció és que continuen els cops de colze entre ABC i El Mundo a compte del judici per l'11-M i per l'autoria "intellectual" de l'atemptat. A hores d'ara, entre les declaracions dels jihadistes i d'un senyor del PP exdirector general de la Policia que no vol dir la veritat a un jutge, per si encara queda algun illús El Mundo, secundat per La Razón, persevera en l'enèssim capítol de "La Conspiración".
En portada publica que "Los expertos dan una fiabilidad del 99% a las pruebas que detectaron nitroglicerina", i a l'interior segueix i clarifica que "El hallazgo de nitroglicerina descarta que el explosivo usado fuera goma 2 ECO". Claríssim, tan clar que el progovernamental ABC diu el mateix a la portada: "La nitroglicerina hallada en un foco del 11-M es residual y se descarta el Tytadine", i la notícia ampliada a l'interior diu que "La concentración del 0,5% de nitroglicerina detectada en un foco descarta el Tytadine".
Per refrescar la memòria, apreciats lectors, val la pena recordar que Tytadine=ETA, Goma 2 ECO=Jihadistes. De manera que la Brunete mediàtica s'ha posat a jugar al Quimicefa, els diaris donen àmplies explicacions tècniques dels processos d'anàlisi químic dels residus d'explosius, que no donen el mateix diagnòstic. No és d'estranyar ja que, acostumats a manipular sense contemplacions la realitat, els resultats sempre són estrambòtics.
Com a mostra, l'"anàlisi" que publica César Vidal a La Razón sobre la qüestió titulat "Ojalá fuera ETA...", referint-se a l'11-M. Afirma el tal Vidal que "los autores de la matanza podían ser los que se habían reunido con Carod Rovira" (pobre Carod, ara que s'està reformant...) i segueix dient que "ojalá fuera ETA, y sólo ETA la responsable de los atentados del 11-M". Així, segons ell, s'evitaria arribar a la conclusió que "se produjo un golpe de estado en el que participaron miembros de las fuerzas de seguridad" amb l'objectiu que "ZP llegara a la Moncloa, y una vez allí, tendiera la mano a la banda terrorista".
Un raonament espectacular, potser només caldria deixar-los sols, a veure si així arriben a millors conclusions que la del Parlament de Catalunya la setmana passada.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat