Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de maig del 2007 | 17:02
Crònica · Brunete mediàtica

Garcia Prieto apunta, El Mundo publica

Una de les característiques que s’autoatribueix El Mundo, i de la que si parleu amb algun dels seus salarialment motivats directius se’n senten orgullosos, és la línia de “periodisme d’investigació” del diari de Pedro J. Ramírez. Així el diari i les empreses del grup, com “El Mundo TV”, han produït peces essencials de la intoxicació i la desinformació que rebrien l’aplaudiment del Dr. Goebbels, com “Ciudadanos de Segunda”. Però el punt fort, com sap tothom, del diari és el “destape” d’injustícies i corrupteles vàries, ja es tracti de piscines o de fons reservats. És un dels seus atributs de marca, que diria algú de marketing. Però l’atribut de marca real d’El Mundo és sempre disparar en la mateixa direcció i a més fer-ho coordinadament. Que treus un diputat d’ERC en calçotets fent el “ridi” amb el carnet a la boca? És que el dia abans has trucat al Suprem. Que apretes els cargols al PSOE menorquí? És que havíem quedat amb en Rajoy d’ajudar a fer oposició. Que qüestiones les subvencions a la Plataforma pro seleccions catalanes? És que el Garcia Prieto demana “que se generalicen los controles a las ayudas públicas”. I és clar si es tracta de controlar, per a això tenim els amics d’El Mundo i el seu corresponsal parlamentari Daniel Sirera.

No es pot negar que no els falta certa eficàcia, tret pel detall que l’opinió pública catalana situa la capçalera al mateix nivell de prestigi que la COPE i que els lectors de diaris majoritàriament l’ignoren (només el 2,1% dels lectors catalans el llegeix segons l’enquesta del CEO). Més eficàcia però ha demostrat l’actual equip de Cultura posant fre a la tradicional abocament sense fre de diners públics al pou negre de la FECAC, per la senzilla via d’exigir la comptabilitat, que per la FECAC es veu que és novetat mundial. Un pou que no s’omplia mai i que al que gosava parlar-ne ràpidament li sortia al pas el “capità Sala”, gelòs guardià de la reserva de vots andalusins, o el mateix Prieto que repartia carnets d’amic de l’immigrant o excomunions “nunca te vamos a votar”. Casualment, El Mundo al disparar sobre les seleccions catalanes, ataca competències del Departament de la Vicepresidència, a càrrec de Carod, evident mentor polític de l’equip de Tresserras. El fet és que El Mundo porta uns dies fent campanya sobre els diners i el local de la plataforma pro seleccions, i ahir editorialitzava (l’únic diari que ho feia) sota el títol “Demencial despilfarro en el capricho de las selecciones catalanas” en que es preguntava “¿Alguien fiscaliza el gasto de ese dinero regalado generosamente?”. Avui, dedica titular i tres quarts de plana a una original notícia sobre la pregunta del corresponsal parlamentari Daniel Sirera a Carod-Rovira, que no té rèplica en la resta de capçaleres diàries. Bloqueig informatiu diran uns, “la voz de su amo” podrien dir altres.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat