Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 6 de de març del 2007 | 16:10
Crònica · Brunete mediàtica

L? ?España Nacional? es rebel·la com al 1936


Amb tots els altaveus a màxim volum i amb l’èpica de les grans ocasions, la Brunete mediàtica crida a la rebel•lió de tots els “espanyols de bé” contra el govern socialista, culpable de no deixar que De Juana Chaos marqui un gol per l’esquadra a l’Estat i de pas enterri “el proceso”.
Al front dels rebels, don Mariano Rajoy, que ha fet de la necessitat virtut, ja que renunciant a enfrontar-se a aquells que li condicionen l’agenda i alguna cosa més (Zaplana, Losantos i fins i tot el tímid Alcaraz) s’hi ha sumat, portant l’estratègia de la tensió al seu punt més àlgid. I al fons, els altaveus de la Brunete creant estat d’opinió, excitació i odi a l’adversari. Aquest cop sense baralles, tots a una, malgrat les diferències pel 11-M entre ABC i El Mundo, el discurs és el mateix. L’ABC editorialitza: “La respuesta”, don Mariano diu “acierta al ponerse al frente de un movimiento de opinión general en la sociedad”. Tan general i representatiu com els falangistes i requetés que fins ara s’han manifestat amb les “víctimas del terrorismo” del capità Alcaraz i Pedrín. El Mundo també es pronuncia a favor de la mobilització malgrat que el “periódico prefiere que se haga política en Parlamento y no en la calle, pocos reparos se pueden formular a este acto”. “Reparos” que si deuen ser-hi si no es la dreta “nacional” la que es manifesta, llavors en comptes de “una amplia mayoria de los españoles” es representa a “los de la pancarta” que digué l’Aznar. La Razón en canvi posa la directa al seu editorial: “Manifestación contra la infamia”, que ja situa més la cosa. Segons el diari de Lara “no estamos ante una querella partidista sinó ante una rebelión ciudadana porque el gobierno ha doblegado al estado de derecho al chantaje de ETA”.

Però per conèixer la lluita ideològica per liderar els “rebeldes” són imprescindibles tres articles publicats avui per Rajoy, Losantos i Cañizares. Diu don Mariano en l’article estrella d’avui a la tercera pàgina d’ABC que “la sociedad española no se merece una decisión así” i en un to francament civilitzat crida a manifestar rebuig a la que considera una decisió del “Gobierno legítimo (...) que supone en la pràctica torcer su fortaleza soberana ante el chantaje terrorista” . Un to que dista molt dels creadors d’opinió que fomenten la tensió i empenyen Rajoy a l’abisme i que exemplifica el radiopredicador Federico J. Losantos que avui a la seva columna diària titulada “Llueve estiércol” afirma que “las masas se han ido agrupando en dos bandos: los que orgullosamente llevan la bandera de España y los que salen a la calles sin ella”. El seu ja habitualment incendiari discurs es ja totalment guerracivilista: “Ahora lo que se pone en duda es la existencia misma de la nación”, conclusió a la que arriba després d’afirmar que “se está dinamitando conscientemente la base de cualquier régimen político, presente o futuro, constitucional o no, que es la existencia misma de la nación española”. I, atenció a la revelació històrica: “ni siquiera en nuestras guerras civiles (..) se ha puesto en duda que, cualquiera que fuese el vencedor, España se mantendria como marco de referéncia común”. Una visió que a més té l’explícit suport de l’Esglèsia Catòlica espanyola com ens demostra l’article de l’arquebisbe de Toledo, Antonio Cañizares, que explica que una vaga de fam també és un acte terrorista, si, si, el cronista no us enganya. Diu Cañizares que com que “De Juana ha puesto, mantenidamente, en tensión a toda la sociedad” en el que qualifica de “atentado de ‘intento’de suicidio lento”, per tant “este hecho entra dentro de la calificación de terrorismo como forma específica de violencia sistemàtica (...) perverso en todos sus elementos”. El cronista no es home d’esglèsia, però troba curiosa la carambola moral de Cañizares. Una carambola moral que justifica la rebel•lió dels justos per salvar la nació, us sona?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat