Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de d'abril del 2007 | 17:33
Crònica · Brunete mediàtica

Del 11-M a l?Operació Duran


La brunete mediàtica, dividida per la “conspiración” del 11-M, no aixeca cap aquests dies. Avui, el “decano” ABC sentencia de mort els conspiradors i fa públic que la presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, no veu per enlloc la relació entre ETA i 11-M i la portada del ABC és clara: “Aguirre tampoco tiene ningún dato que relacione a ETA con el 11-M”. Per si de cas, aquesta informació no surt a “tele-Espe”, que és com es coneix el canal autonòmic de menys audiència. Curiosament “tele-Espe” va emetre (quant va costar?) un reportatge de “El Mundo-TV” fa uns dies, abans de trencar el seu significatiu silenci sobre la “conspiración” posicionant-se contra les tesis de Pedro J. Mentrestant el director d’El Mundo tot just aquest diumenge deia encara a la seva carta dominical, més llarga i difícil de llegir que un discurs de Fidel Castro, que el 11-M era una “joint venture” entre ETA i Al Qaeda. Ja sabia el Pedro J. que avui es quedaria més sol que un mussol? O l’amiga presidenta li encarrega reportatges de consolació? Total contra els catalans ningú protesta mai. I per si el personal conservador encara no ha entès que amb aquest tema la direcció del PP ja ha cridat a capítol, la crònica a les pàgines interiors de l’ABC és explícita: “La teoría conspirativa, en retirada”, tot afegint que “en el PP están de retirada los antiguos avalistas [de la conspiració]” i que en privat reconeixen que hauria estat millor “estarse calladitos”.

 Però mentre la brunete mediàtica “tradicional” acaba d’esbatussar-se pel 11-M, la premsa econòmica de Madrid llença missatges subtils a Duran i la seva particular operació reformista. Si amb el llançament del seu llibre “Entre una Espanya i l’altre” Duran ha aconseguit llençar missatges i guanyar o recuperar alguns suports a les espanyes, és ara quan des de la premsa directament vinculada al poder econòmic se li contesta. El diari “La Gaceta de los Negocios”, que conté més informació política que no pas empresarial, dedicava ahir una pàgina sencera a Duran i els seus postulats amb el titular “La tercera España pide paso” que acompanyava amb una significativa fotografia del polític socialcristià caminant amb pas viu. La crònica detallava l’ideari contingut al llibre, resumible com pactisme, moderació i autonomisme en una aposta clara per la política espanyola de la que La Gaceta destaca “el sentido de estado del que tanto presume CiU”. Ahir l’elogi, avui el mateix diari li dedica un dels articles anònims per indicar-li clarament que per aspirar al centre espanyol s’ha d’espanyolitzar. La nota “Duran Lleida y el centro” li pregunta què passa amb el “catalanismo, con frecuencia extremo, que practica CiU”. Un missatge idèntic al del diari Expansión que en una altra nota signada amb pseudònim li recorda que “ninguna fuerza de ámbito nacional ha conseguido hacerse un hueco entre los dos grandes partidos. Y, paradójicamente, quizá tenga culpa de ello el poder que otorga la legislación electoral a los partidos nacionalistas regionales”. Així que l’advertència és nítida: si vol intentar una “operació Duran” elimini el catalanisme de la llista, sigui més espanyol que els espanyols i dilueixi nacionalment el mapa polític català amb una sola força política d’àmbit estatal. Una operació que molts estan esperant, com el digital independent “eldebat.cat” que s’avança i ja anuncia la creació de la UPN catalana, una notícia exclusiva, contrastada i veraç.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat