Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de de març del 2007 | 16:33
Crònica · Brunete mediàtica

L?ABC de Rajoy i El Mundo de la conspiració


Si la brunete mediàtica s’enroca quan les masses d’Ortega y Gasset prenen el carrer, rojigualda en mà, per defensar l’espanyolitat de Navarra i prietas las filas exhibeixen unanimitat nacionalista, quan desapareix la bandera es torna al cop de colze. L’actitud “antisistema” d'El Mundo, que ha buscat conspiracions amb microscopi sota les cadires del judici del 11-M per donar suport a les tesis de Zaplana, li ha valgut no només el distanciament de l’ABC sinó també autèntics atacs frontals. Retreia el decano de la premsa conservadora espanyola al diari de Pedro J. que la construcció artesanal de conspiracions que acabaven implicant les altas instituciones del Estado eren una greu irresponsabilitat. Bé, doncs sembla que El Mundo ja ha trobat la torna, avui la seva editorial "El PP no debe seguir eludiendo la autocrítica sobre Irak” es fa ressò de les declaracions de Jaime Ignacio del Burgo, diputat del PP que va ser a la comissió de l'11-M i que visitava confidents a la presó per benefici de les portades d’El Mundo.
L’editorial afirma del PP que “no se entiende que todavia hoy sus miembros se sientan en el deber de salvar la cara a Aznar y no reconocer que se equivocó” afegint més endavant que “Aznar se equivocó. Su afán de hacer de España un país más atlantista (...) sólo consiguió abonar el rancio antiamericanismo”. En canvi, l’editorial de l'ABC sembla dictat per la FAES en defensa del seu mentor. Titulat “Las esperanzas rotas de los iraquíes”, rebutja el desencert del suport aznarí a Bush tot dient que “las tropas españolas estuvieron en Irak bajo legitimidad de la ONU y se dedicaron a la reconstrucción”.
Mentrestant, a les informacions sobre l'11-M segueixen els cops indissimulats. Si la portada d'El Mundo qüestiona la versió oficial destacant: “El tedax de Vallecas declara que la mochila no llegó desde Ifema”, l’ABC destaca a la seva portada: “Cuatro tedax niegan que se manipulara la mochila de Vallecas”, a l’interior d’El Mundo segueix la interpretació conspiranoide que contrasta amb la de l’ABC. Sembla doncs, que en la tesitura de “perdre” la partida, el sector de la conspiració del PP ja ha trobat tema de revenja, per satisfacció d’un diari que ja ha perdut tota credibilitat, El Mundo, i perjudici de Rajoy i l’actual direcció del PP que veuen com part dels teòricament afins reforcen l’argument força del PSOE (Iraq) a dos escassos mesos de les eleccions teòricament municipals i autèntiques primàries a l’Estat. No serà aquesta l’autèntica conspiració?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat