Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de de maig del 2007 | 16:21
Crònica · Brunete mediàtica

Una pinça contra els Mossos (2)

Els Mossos d’Esquadra, un cop més, són sota l’atenció dels mitjans. D’una banda, es troben actuant com a policia adulta en un país preadolescent. Pràcticament cada intervenció és sotmesa a un microscopi mediàtic que la magnifica, sobretot si en el resultat hi ha persones perjudicades. Així, la notícia d’una intervenció dels antiavalots no és la violència dels manifestants o la seva eficàcia relativa, sinó el seu equipament i actitud. O si un detingut pateix lesions d’alguna mena això és garantia de polèmica i exigència de pronunciament dels responsables polítics de la seguretat. Exigència que a ningú se li passava pel cap quan la policia vestia de verd o marró, quan només els més agosarats es limitaven a anar al jutge amb el cap cot. Per no parlar de l’absència d’impacte mediàtic. Un impacte mediàtic que s’expressa aquest dimarts en la portada de l’Avui, que al.ludeix a “la polèmica dels Mossos”, símptoma inequívoc que ningú ens guanya a bons. Línia seguida en opinions i notícies en alguns mitjans digitals.
 De l’altra, tenim els qui juguen al desprestigi del cos (avui són els Mossos, demà ja veurem quina altra institució catalana...), i que giren la història per fer-la al revés, com l’acudit de l’edició catalana d’El Mundo d’avui en què un Guardia Civil li diu a un altre: “Denuncias, palizas, torturas, ahora el kubotan... ¡Por menos de la mitad a nosotros nos hubieran crucificado!”. Una afirmació, aquesta d’atribuir tortures als mossos, feta com si res i assumint que als Mossos se’ls tolera tot mentre els pobres Guàrdies Civils serien per molt menys víctimes de persecució.
El necessari control democràtic que els mitjans i els creadors d’opinió catalans també han d’exercir no hauria d’estar exempt del sentit de responsabilitat que exerceixen els mitjans de països com Irlanda o Suècia, tantes vegades mirall d’aspiracions catalanes. Més si és té autèntica vocació de servei al país. Si no, es corre el risc de fer la feina del ninotaire d’El Mundo.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat