Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 31 de de juliol del 2007 | 16:42
Crònica · Brunete mediàtica

El pobre Pizarro


Quan se’n van les llums pot passar de tot. Els malpensats pensaran que el cronista es refereix a la possibilitat de tocar cuixa, o de picar el crostó al veí o veïna però, naturalment, em refereixo a les conseqüències polítiques de la greu apagada elèctrica patida, sobretot, a Barcelona en els darrers dies. Una d’aquestes conseqüències és la posada en pràctica de plans de contingència per passar la patata calenta, les responsabilitats del succés, a altri, sigui propi o adversari. Tanmateix, és clar que alguna responsabilitat o, per dir-ho d’alguna manera, “responsabilitat diferent de zero”, ha de tenir el propietari de la companyia que s’ha revelat incapaç de garantir el subministrament.
Així ho ha manifestat, per exemple, el conseller Castells, que ha demanat que com a mínim la companyia es disculpi. Com era d’esperar, la Brunete mediàtica ha corregut a identificar el senyor Pizarro amb el paper de víctima. Segons Libertad Digital, el púlpit de Losantos a internet, Pizarro es el “perfecto chivo expiatorio con el que tapar su pésima gestión del apagón de Barcelona”. Segons l’editorialista de LD, Manuel Pizarro "ha doblado las inversiones de Endesa en Cataluña”.

Però qui fa bandera de la victimització de Pizarro és el “decano” ABC que publica avui en portada que “El tripartito se exonera en la crisis del apagón y opta por linchar a Pizarro”. Un linxament es veu que és recordar que la companyia elèctrica ha deixat els usuaris més penjats que un fuet, segons l’editorialista d’ABC “una burda y mezquina estrategia de ataque contra Endesa y su presidente”. L’editorial també remarca que el “linchamiento” coincidirà amb la visita de ZP en el seu paper de somriure redemptor, o de demagog espanyolista, que va dir aquell patriota, i qualifica de “desproporcionado que el presidente del gobierno organice una visita oficial por un apagón eléctrico”. És clar que és desproporcionat, quan als negrets se’ls en va la llum tampoc hi envien els de la portada d’El Jueves.

Com tots sabeu, benvolguts lectors, ningú té la culpa de l’apagada. Però si algú l’hagués de tenir seria “buscar chivos”, o un “linchamiento” que resultés ser la companyia regalada per Aznar a un patró de FAES, o un ministre del “Reino”. La culpa la tenim els aborígens, per caòtics i provincians, i en el fons això ens passa com a càstig diví per fer un Estatut. Els llestos se’n van a Madrid, que almenys tenen llum.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat