Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 6 de de setembre del 2016 | 13:54
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

11 de setembre: La hora de la veritat. Ferms!

Fa més de cinc anys vàrem emprendre el nostre camí cap a la consecució de la nostra dignitat nacional i la nostra sobirania. Sabíem que no seria fàcil i any rere any els sobiranistes i els independentistes hem mostrat al món el nostre muscle democràtic

Hi ho hem fet pacíficament a través de les urnes i amb multitudinàries mobilitzacions. I tot això ho hem fet seguint un estricte ordre democràtic i sense que es produís cap tipus de violència ,convertint-nos així, en un exemple àmpliament reconegut i valorat del que s'han fet ressò mitjans i institucions d'arreu del món.

I que ha fet l'estat al respecte. Res. No ha fet cap tipus de contraproposta. Ans el contrari, les seves clavegueres han continuat treballant mitjançant la guerra bruta i unes lleis fetes a mida per mantenir l'estat unitari i per intentar desprestigiar el moviment sobiranista i aconseguir desmobilitzar-lo. El sobiranisme, en canvi, elecció rere elecció ha mostrat la seva fortalesa i el passat 27-S va aconseguir assolir la majoria absoluta al Parlament amb el mandat de dur a terme el full de ruta que ens ha de conduir a  la independència.

 

Ara, més que mai, ha arribat la hora de la veritat i els més de dos milions de catalans que van decidir donar el seu suport al Procés ho tenen clar i ni ells ni els seus representants farem cap pas enrere.

Si l'estat acaba inhabilitant les nostres institucions, les nostres autoritats nacionals i els nostres funcionaris només aconseguiran accelerar, encara més, la màquina de fer independentistes. Només faran que crear herois i referents per a la causa. L'estat ha de saber que no hi ha només una Carme Forcadell sinó que n'hi ha milers i que desenes i desenes de dirigents sobiranistes estan preparats, si es dóna el cas, per recollir el seu testimoni i continuar treballant on ella hagi estat forçada a deixar-ho.

Així doncs, la majoria social de Catalunya ja no està per nous sistemes de finançament, nous estatuts o per maquillatges de la constitució espanyola per incloure un possible encaix català. Encara que hi hagi algú amb intenció real de liderar aquests canvis, ja és massa tard. Ara ja només ens val aconseguir la normalitat que ha d'emanar de l'obtenció de la nostra llibertat i dignitat nacional.

És l'hora d'arriscar ens hi estem jugant el futur. No podem deixar passar l'escletxa que se'ns ha obert en la història. Ara toca que tothom estigui al costat del Procés i que ens mantinguem ferms sense fer ni permetre cap pas enrere.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat