Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 7 de de maig del 2015 | 18:09
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

24-M: derrotar el PP i C's als Països Catalans

Aquest 24-M tots els sobiranistes i demòcrates sense excepcions hauríem de fer pinya i escombrar el PP de la política de Catalunya i alhora frenar també el seu succedani: C's, un partit que a Catalunya és el flagel contra la llengua i cultura nacional catalana. Si el 24-M s'aconsegueix derrotar i marginalitzar el PP, prepararem l'aterratge del sobiranisme pel procés i per al 27-S.

Cal no oblidar, però, que caldrà blindar-se contra C's --que tant bé coneixem-- que, ara, ens ofereix una imatge impagable de Carina Mejías: la imatge ultraespanyola que reforça el sobiranisme i vacuna els catalans en contra d'aquest partit que és un instrument de les clavegueres de l'Estat.

Allò que volem la gran majoria és la imatge del passat 6 de maig al Parlament, on CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP van demostrar la seva fermesa en la defensa del model lingüístic català. Aquesta unitat hauria de tenir continuitat i l'espai vital de tots aquests anys del PSC --i ara també de MES-- s'hauria de sumar al front sobirnista que ens permetrà el 27-S posar proa cap a Ítaca, junt amb la societat civil catalana --ANC, Òmnium, AMi i més de 3.000 entitats catalanes-- i la majoria social del país.

El 24-M a Catalunya les eleccions són municipals. Però a la resta de la nostra nació, els Països Catalans, les eleccions són també "autonòmiques" sota definició de l'Estat. I si hem de salvar la nació, la cultura i la llengua, una victòria dels partits sobiranistes a Catalunya solament no és suficient.
Caldria que del 24-M en surti una nació catalana diversa però enfortida, en marxa cap a la seva sobirania"
A les Illes i al País Valencià el 24-M és també una batalla nacional per a la supervivència i per a frenar el program de colonització i assimilació que en els últims anys ha desenvolupat el PP, esquarterant la llengua, liquidant els principis d'immersió lingüística i intentant acabar amb l'escola balear i valeciana. Aquest partit també ha intentat acabar amb els mitjans de comunicació propis i ha fet canvis polítics com el canvi en la denominació País Valencià per l'expressió ultraespanyola Reino de Valencia, creant cap a Catalunya una enemistat falsa i posant el País Valencià com una colònia i platja de Madrid. 

A les Illes, per la seva banda, el PP ha fet un destruïr per destruïr fins i tot amb el propi partit, colocant el sector més ultraespanyol sota les ordres del president Bauzá a la direcció del PP. Aquesta direcció radical ha provocat escisions i sortides de militància d'alts càrrecs polítics, alcaldes i regidors. El PP de les Illes ha quedat profundament dividit, ja que ha intentat exterminar el sector mallorquinista intern, que sent com a pròpia la llengua catalana i que va encapçalar --com va fer l'expresident Soler-- la defensa de la llengua al territori. Aquest sector ha provocat, per primera vegada, que sectors de la dreta de les Illes hagin començat a denunciar que el dèficit fiscal que pateixen els illencs és del 12% i que és l'espoli més fort de tot l'Estat. 

El 24-M ha d'ésser, doncs, el començament d'un gran canvi polític, no sols a Catalunya sinó a tots els Països Catalans, i caldria que d'aquesta data en surti una nació catalana diversa però enfortida, en marxa cap a la seva sobirania --naturalment a diferents velocitats.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat