Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 2 de d'octubre del 2015 | 11:59
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

L'enemic interior: els incompetents i els miserables

El col·lectiu Joan Creixell felicita les forces sobiranistes pels resultats del 27-S i creu que ja no hi ha pas enrere possible, i que els resultats, a pesar de l'ofensiva per terra, mar i aire de l'Estat, utilitzant mitjans legals (segons les seves lleis) i també inconfessables, no han pogut aturar la voluntat de la Catalunya multiclassista que vol esdevenir un Estat normal en una Europa de tots.

Barcelona · Ja amb una certa fredor per les hores passades, el nostre col·lectiu també creu que caldria haver fet més pel que fa a la coincidència i complicitat que s'hauria d'haver fomentat entre tots els sobiranistes. Interessos de classe d'uns i dels altres, de models socials, i de capacitat de risc, així com la participació de determinats personatges que han estat incapaços de crear l'ambient, la confiança i el convenciment que aquestes eleccions no eren més que un substitut d'allò que volíem fer: exercir el dret a l'autodeterminació. Una vegada més, hem fet un experiment.


L'enemic és a casa, i és la prepotència, la intransigència i les actituds miserables i els xantatges que, moltes vegades, han posat en perill tot el procés"

Ha guanyat la bona gent i han perdut els enemics de la nostra llibertat, però també han perdut aquells que volien instrumentalitzar la jornada electoral en una direcció o una altra.

Tribuna.cat té en marxa des de fa unes setmanes un equip que està treballant en passar comptes dins de casa per tal de fer descavalcar del procés persones i maneres de fer que no fan sinó entorpir-lo. I com hem dit tantes vegades, no és precisament l'Estat i els seus aparells i clavegueres els que més entorpeixen, ja que sovint ens impulsen amb la seva poca destresa.

L'enemic és a casa, i és la prepotència, la intransigència i les actituds miserables i els xantatges que, moltes vegades, han posat en perill tot el procés.

La primera batalla l'hem guanyat: el 27-S. Ara ens cal preparar la nova batalla, reestructurant les nostres forces, fent neteja a fons, amb un Estat major que sigui el que tantes vegades ens han promès: els millors"

No podem trair els més de dos milions de catalans i catalanes que tenen una gran esperança i una gran il·lusió per poder viure en el seu propi Estat, amb totes les conseqüències. I no volen seguir demanant permís a ningú, ni per equivocar-se. Però això requereix desconnectar-se d'Espanya i del seu projecte, no pas de la seva gent.

Hem de canviar de xip i de persones. Ara sí que toca construir un Estat. Arriscar-se i donar prioritat als sectors socials del nostre país que pateixen la crisi i la manca de serveis per culpa primordialment de l'espoli fiscal, però també per la manca de destresa i per actituds miserables de persones, polítiques i estratègies de les nostres institucions.

La primera batalla l'hem guanyat: el 27-S. Ara ens cal preparar la nova batalla, reestructurant les nostres forces, fent neteja a fons, amb un Estat major que sigui el que tantes vegades ens han promès: els millors. Però aquesta vegada de veritat.

El país, el projecte i el procés no poden dependre ni d'una opció política, ni d'una persona, ni de dues, perquè el que anem a fer és molt més important que tot això.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat