Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 23 de d'abril del 2015 | 16:56
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

No és això, President

La majoria social sobiranista del país i la immensa majoria de la ciutadania respecta el President Artur Mas, la seva fermesa i la seva capacitat de complir la paraula donada. Aquest és el clar més important de la seva història. L'obscur és la seva política de comunicació, de coincidència i complicitat amb les demés forces polítiques.

Hom explica que Artur Mas sent adversió per la premsa i que manifesta obertament que no llegeix diaris, ni sent (o veu) notícies, i que no dóna importància a la premsa i documentació política. I menys encara: que no gaudeix d'un equip de comunicació que li eviti els errors reiteratius que fan trontollar la seva estratègia ferma, creant així inestabilitat i afavorint que els adversaris i les seves brunetes mediàtiques aprofitin aquesta debilitat.

¿Es pot entendre que un dia abans de la Diada de sant Jordi el President Mas posi sota qüestió la data del 27S? Si ha estat idea del President, que s'ho faci mirar. Si és dels seus col·laboradors: que dimiteixin.

El procés no pot ni ha de suportar aquests coitus interruptus, aquestes vacil·lacions. El dia 24 d'abril al Palau de Sant Jordi, el sobiranisme clamarà independència i eleccions el 27 de setembre. I demanarà també seriositat, coincidència i complicitat, i demanarà que cal sumar. 
¿Es pot entendre que un dia abans de la Diada de sant Jordi el President Mas posi sota qüestió la data del 27S?"
Des del Col·lectiu Joan Crexell, format per persones properes a CiU i ERC, demana que s'acabin els enfrontaments, i diu des d'aquest escrit: PROU. D'aquí al 27S no s'hi valen més entrebancs ni errors de comunicació. Ara és l'hora de no equivocar-se més, ja que el govern de la Generalitat --i Artur Mas en particular--, CiU i ERC segur que han comès equivocacions però en aquest moment històric cal ajornar les conteses partidistes per després del 27S.

El Col·lectiu Joan Crexell ens hauria agradat (com hem dit tantes altres vegades) encarar aquest sprint final cap a la llibertat amb un President Mas reforçat, sense els elements tòxics que l'envolten --i que moltes vegades són els culpables dels desencontres que es produeixen-- i amb un nou govern de la Generalitat potent, net i plural. No ha pogut ser possible, i això té els seus riscos.

Però som on som i tenim allò que tenim: no és hora de fer retrets. Hi ha un pacte entre CDC i ERC, i un full de ruta al qual s'hi han d'adherir tots els sobiranistes del país de totes les forces polítiques i socials. I aquí és on s'han de concentrar totes les energies. La bona gent del país no tolera ni tolerarà més personalismes, partidismes o lideratges suprems. El país és plural i arribarà a la independència amb el gran valor de la pluralitat del seu independentisme o no hi arribarà.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat