Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de de juny del 2011 | 18:23
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació

Cuní i Rahola, a 8TV dels Godó

Els estrategs a l'ombra de CiU-Godó estan preparant  una estratègia en la que sempre havia fracassat el pujolisme: crear un grup de comunicació potent al servei de la federació, als seus 'lobbys' i negocis.

Intentant, d'aquesta manera, limitar la influència de la premsa catalanista i sobretot, de la CCMA, que ja que no la poden controlar totalment. Faran el possible, sense que es noti massa, debilitar-la aprimant-la amb l'excusa de crear una ràdio i televisió privades, cosa que han fet amb èxit amb Rac1.

Aquesta posició favorable al grup Godó, però, no és compartida per tot CiU, especialment entre els sectors progressistes i històrics de la federació, i hi ha qui diu, el propi Jordi Pujol, que sempre han vist amb desconfiança un grup que consideren sense escrúpols. Que va col·laborar amb el franquisme, amb el felipisme, amb l'aznarisme, amb el pujolisme a distància, i que tot plegat sempre ho ha fet amb les despeses pagades, sense arriscar.

Amb tot, és cert que hi ha una evolució ideològica de fons d'alguns dels principals periodistes del grup, que s'han aproximat al catalanisme. Els Godó també han tingut l'habilitat de posar alguns intel·lectuals sobiranistes com a cireretes per atreure lectors d'unes noves generacions més obertes a la idea de país.

Primer ha estat, doncs, l'encert de fer una versió catalana de La Vanguardia, i ara, avergonyits del subproducte pràcticament en llengua castellana de 8TV, han aprofitat l'onada de la victòria de CiU i el moviment sobiranista pe rellençar i dignificar la seva televisió.

Per fer-ho necessitaven un fitxatge estel·lar, i ho estan intentant amb Josep Cuní, un polèmic però gran professional que començava a estar cremat amb la CCMA, que li havia retallat els programes de la seva productora (TVist i Els Matins d'estiu).

Sembla que Cuní inclou en les negociacions a la ja col·laboradora de La Vanguardia i parella de fet televisiva Pilar Rahola, tot en contractes de luxe impossibles a la televisió pública. Ara, el que cal preguntar-se és si Cuní vol formar part d'una esperpèntica 8TV o si el seu fitxatge inclou també una reestructuració total de la seva graella i de la llengua per la qual se'ls va donar la concessió, que és la catalana. Si fos així, seria un pas endavant per consolidar, amb anys de retard, el que hauria d'haver estat una gran televisió privada en la nostra llengua.

Però coneixent els Godó i la seva capacitat de canviar de pell, què passarà si hi ha una majoria absoluta del PP a Espanya? Com evolucionaran els "ideòlegs" del Grup? Tindrà prous subvencions oficials o extraoficials directes o indirectes CiU per pagar la festa? O és que les retallades no afectaran al Grup Godó?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat