Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de de març del 2012 | 17:10
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació

Guerra bruta contra Terribas (I)

La guerra bruta contra TV3 i contra la seva directora, Mònica Terribas, ja ha començat. El diari El País, que es troba en plena deriva espanyolista, va publicar dilluns una llista de les productores que més cobren de Televisió de Catalunya.

La informació no contenia cap irregularitat, però estava presentada com si ho fos, com insinuant alguna cosa, com si es gastés massa. Les productores esmentades eren les autores dels programes de més èxit de TV3, els que li donen el lideratge d'audiència, com Polònia, Crackòvia, l'APM? o Kubala, Moreno i Manchón.

Aquest mateix diari amb seu a Madrid ja va publicar fa unes setmanes un reportatge a favor de Baltasar Garzón negant qualsevol resposablilitat del jutge en l'afer de les tortures als independentistes l'any 92. En plena onada de rumors sobre el tancament del quadernet d'El País a Catalunya, sembla que ha optat per fer feines brutes.
El risc de desnacionalització de l'espai de comunicació català és molt alt
En el cas de TV3, es tracta de fer-li la feina bruta a CiU: desgastar Terribas per preparar l'aterratge a la direcció de la televisió catalana d'un home del Grup Godó, i així prosseguir el seu procés de debilitament en favor de 8tv, que no aixeca el cap. Tot això amb el consentiment del PP, l'únic partit que va recolzar la llei de la Corporació.

La setmana que ve es vota al Parlament el nou consell d'administració de TV3, el seu president, i a partir d'aquí es nomenaran els nous directors de la televisió i la ràdio. Caldrà estar atent perquè el risc de desnacionalització i debilitament del que ha estat un puntal de l'espai de comunicació nacional és molt alt, i les maniobres brutes han començat.
Qualsevol intent de desprestigiar Terribas seria un error per aquells qui asseguren voler impulsar una transició nacional
Qualsevol intent de desprestigiar Terribas o els professionals que han fet TV3 líder d'audiència d'aquest país seria un error per aquells que asseguren que volen impulsar una transició nacional.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política
Remats no adoctrinats
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Opinió · Política catalana
De Montserrat Roig a Samuel Beckett
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Els professionals del Grup Godó, avergonyits
Opinió · Política catalana
Sentit institucional, sentit de país
Indica publicitat