Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 27 de de març del 2014 | 17:52
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació

'Asfixiant la llengua', la crònica del cop d'Estat a la llengua

Els atemptats contra la llengua catalana en els darrers anys, en tot el seu territori i en tots els seus àmbits de desenvolupament i acció, han centrat l'atenció del politòleg Roger Buch, que acaba de publicar Asfixiant la llengua.

M. Folch · La creixent tensió política i institucional ha portat l'Estat espanyol a fer una de les regressions més importants en la qüestió de la presència de la llengua catalana als seus territoris. Acompanyada d'un centralisme cada cop més imperant i de l'apoderament parcial de part de les competències que pertanyen a Catalunya --amb la retallada a l'Estatut com a punt de no retorn--, l'Estat ha portat fins l'escorxador el català a territoris com el País Valencia i les Illes Balears, i vol que el Principat segueixi la mateixa via.

Ha estat amb aquest panorama que Roger Buch (1970), doctor en Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), s'ha endinsat en la publicació del seu nou llibre, Asfixiant la llengua. El monogràfic repassa els pitjors episodis d'aquest cop d'Estat a la llengua pròpia, des del tancament de Canal 9, les desconnexions de TV3 al País Valencià, les traves a l'ensenyament en valencià al territori, les mesures de trilingüisme a les aules de les Illes Balears fins al despropòsit del LAPAO a la franja, la llei Wert i l'escalada de sentències d'alts tribunals contra la immersió, entre d'altres.

Asfixiant la llengua és la crònica d'aquests atacs sistemàtics al moll de l'òs dels Països Catalans, la llengua, però també de la resistència de pares, mestres i ciutadans que han fet emergir un moviment social dinàmic, agosarat i creatiu, plenament convençuts que cal preservar el català com a eina de cohesió social.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat