Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 21 de de maig del 2014 | 18:34
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Antoni Reig
Periodista

Neix l'organització patronal de la premsa catalana (paper i digital)

Les tres organitzacions sectorials de la premsa comarcal i local, les revistes especialitzades i la premsa gratuïta i els mitjans digitals han decidit crear una Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals, que agruparà a unes cinc-centes publicacions catalanes i en català.

Aquest vespre, durant la celebració de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català s'anunciarà la creació el pròxim mes de juny de la Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals que, de fet, serà un organisme que unirà pràcticament a la totalitat de les publicacions en paper i digitals de Catalunya, amb unes poques excepcions.

Aquest nou instrument té com a finalitat ser una estructura dinamitzadora de difusió i de normalització de la llengua i cultura catalanes. La primera associació en donar llum verda a la futura Federació va ser l'APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català) en la seva assemblea anual del passat 3 d'abril. A l'APPEC li van seguir l'ACPG (Associació de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals --ara reconvertida en AMIC, Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació, en la seva reunió anual del 16 de maig-- i l'ACPC (Associació Catalana de Premsa Comarcal) en la seva assemblea del 17 de maig.

Les tres associacions posaran en comú una part de les activitats que realitzaven de manera individual. Una mostra serà la d'aquest vespre en la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que fins ara era una iniciativa del sector de les revistes, és a dir, de l'APPEC. En aquesta edició són les tres organitzacions les que col·laboren i, per tant, s'ha ampliat l'abast dels premis.

L'acte d'avui serà presentat i conduit per Màrius Serra i serà premiada la trajectòria professional dels periodistes Mònica Terribas i Jordi Basté. També seran premiades, en les diferents modalitats, les publicacions Vallesos, SomGarrigues, Butxaca, Auriga, Cavall Fort i Viaempresa.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat