Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 20 de d'octubre del 2008 | 13:59
Crònica · Cultura

Cultura és política social

En un moment on s'utilitzen tota mena d'eufemismes per dir que hi hauran retallades econòmiques per totes bandes i que només hi haurà diners per polítiques socials, potser caldria recordar una cosa que hauria de ser evident, però que per desgracia no ho és: la cultura té una dimensió social que pot ser tan important com polítiques contra l'exclusió social, d'acollida, d'educació... Un exemple d'això l'hem pogut veure aquest cap de setmana. Una vintena de joves de diferents nacionalitats han participat a Can Ricart als castells antiracistes, una activitat simbòlica convocada per SOS Racisme per incloure els valors dels castellers en la feina que fa l'entitat contra el racisme. Fer castells és una activitat que afavoreix la unió i la confiança mútua, valors molt útils en la lluita contra el racisme, a banda de què també és una manera d'acostar la cultura catalana a la població nouvinguda. 

 

 

Invertir en cultura, en polítiques culturals, és una inversió en la societat que si bé no té un efecte retorn immediat sí que un resultat a mig i llarg termini de gran transcendència. I no només ens referim al suport a les anomenades indústries culturals i a la seva activitat econòmica, que també és important. Ens referim a la importància de disposar de xarxes i infraestructures culturals i de serveis (associacions, biblioteques, museus, teatres...) arreu del territori que mantinguin la trama social i la important funció de desvetllar interès pel coneixement, el compromís, la reflexió, el debat...aspectes tots ells amb una clara dimensió i funció social.  Així doncs cultura no és una despesa més, un caprici que s'hagi de mig acceptar amb reluctància per part del conseller d'economia. Cal tenir una visió més àmplia. Quan es parla de polítiques socials cal ser conscients de la diversitat d'elements que la integren, i més en un país com el nostre. Només una visió més global podrà permetre que assolim un bon nivell de progrés social. s per tot això que si actualment el pressupost de la Generalitat destina un 1'3 % - 42 euros per ciutadà - a l'àmbit de la cultura cal, com mínim que s'actualitzi i deixi de ser tan irrisori. En temps de crisi cal ser valents i mantenir la visió de conjunt i de futur i això vol dir invertir i donar suport a la nostra cultura, sense complexos.  

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat