Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de de febrer del 2012 | 18:24
Crònica · Economia

Artur Mas: "Catalunya ha de ser l'Holanda del sud"

El potencial de creixement econòmic de Catalunya és, fonamentalment, industrial. La indústria química, l'agroalimentària, el transport, l'energia, el tèxtil i les telecomunicacions són els sectors que, a parer dels experts, tenen més perspectives de creixement.

Mas a la Barcelona Centre Logístic Catalunya

Barcelona · Però sense un sistema logístic potent, que doni a les indústries una sortida ràpida i eficient de les seves mercaderies a l'exterior, ben poc camp per córrer tindran aquests sectors. És per això que a hores d'ara, el sector que més inverteix a casa nostra és la logística. En el costat positiu hi ha la terminal que s'inaugurarà al port de Barcelona, d'inversors xinesos. Però a l'aeroport d'El Prat li han tallat les ales, el corredor mediterrani està en via morta, més encara des que la setmana passada el ministeri de Foment anunciava el seu interès per recuperar la Travessia Central del Pirineu, amb epicentre a l'Aragó, per comptes de potenciar l'eix mediterrani.

En aquest context, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat en un acte de la plataforma Barcelona Centre Logístic Catalunya, ha fet una crida a fer inversions racionals en aquest àmbit, i ha denunciat que "durant molt de temps s'han fet inversions en infraestructures sense sentit", però afegeix que "ara que no hi ha diners i no hi ha accés il·limitat al crèdit, no es poden fer bestieses".

Mas ha reclamat que Catalunya avanci per a convertir-se en "l'Holanda del sud", i ha explicat les diferències que ara hi ha entre tots dos territoris: "Holanda té una projecció internacional de les seves empreses i la seva economia molt més gran que Catalunya, però nosaltres hem d'aprofitar que som els primers exportadors de l'Estat espanyol. D'altra banda, Holanda té unes infraestructures que no tenim nosaltres, i aquí també hem de fer un gran esforç, i finalment, té Alemanya al costat, de qui n'és un subministrador privilegiat".

A parer de president, Catalunya ha de fer el possible perquè les empreses foranes es puguin instal·lar al territori amb el mínim esforç burocràtic: "ho hem de fer tot molt més fàcil per a les empreses internacionals, i a més de facilitar-los les tramitacions, han de veure que la logística és una prioritat al país".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat