Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 20 de de juny del 2013 | 17:53
Crònica

ERC, premi a la coherència

Fa uns dies l'enquesta d'El Periódico. Avui l'enquesta del CEO. Ambdues estadístiques col·loquen els republicans com la primera força política del país. És cert, però, aquest augment d'ERC? És aquesta tendència una maniobra per debilitar CiU? És un intent de mobilitzar el vot unionista? El nostre col·lectiu creu que pot haver algun que altre element d'aquest tipus en les darreres enquestes d'intenció de vot.

Allò que sí és cert, però, és que hi ha un fenomen generacional que va eclosionar el passat Onze de Setembre: més d'un 60% de la població catalana no va estar compromesa ni en la creació de la constitució ni en la transició, i se senten allunyats els polítiques i de les forces polítiques que van protagonitzar aquella fita històrica de recuperació de les llibertats i la minsa autonomia que avui tenim.

La irrupció d'aquestes no ves generacions i el canvi de xip d'ERC amb la nova direcció que encapçalen Oriol Junqueras i Marta Rovira, juntament amb Alfred Bosch a Madrid, configuren un nou estil, una nova manera de fer, i un nou missatge allunyat de les estratègies i maneres de fer de la classe política que durant dècades ha hegemonitzat la seva força i presència a les nostres institucions.

La bona gent del país, aquella qui creu que tot és possible, ha perdut la confiança en una classe política que no s'ha renovat i que segueix incrustada en esquemes del passat. Per això, el llenguatge planer, sincer i directe de Junqueras i Rovira troben el seu espai i la seva acceptació. Agradi o no agradi, el discurs d'ERC és diferent, així com el seu compromís. I les noves generacions estan cansades del coitus interruptus que han viscut aquests últims anys. 
ERC ja està madura. I sap que pot arribar a tenir 38-40 diputats. Però amb aquests escons no és possible governar"
Després del fracàs de l'Estatut les noves generacions han confiat en ERC per acomboiar i donar una empenta, si cal, al president Mas, qui gaudeix ─ell com a persona i com a institució─ del suport de bona part de la bona gent sobiranista. 

ERC ja està madura. I sap que pot arribar a tenir 38-40 diputats. Però amb aquests escons no és possible governar i menys encara guanyar un referèndum. Per això Esquerra és conscient que necessiten la majoria social del país. I aquesta no és assolible sense una bona part dels votants de CiU i d'ICV. I a més, Esquerra també vol ocupar l'espai catalanista del PSC. Això és el que fa que molta gent del país hagi entès el missatge de Junqueras, que es resumeix en poques paraules: primer els ciutadans, el país i el partit. I per aquest ordre ERC porta la política, i això ha estat el seu èxit i el seu ascens.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat