Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 5 de de desembre del 2016 | 14:13
Crònica · Informe SIC

Informe SIC: Sis mesos per entabanar-nos via el Grup Godó i Enric Millo.

Amb el nou govern de Mariano Rajoy i la desaparició dels dos pols oposats del seu anterior executiu Jorge Fernández Díaz i José Manuel García Margallo l'Operació Catalunya, almenys durant sis mesos, canvia d'orientació i d'estratègia.

En primer lloc es frenen els suports directes i/o indirectes als sectors més unionistes i neofranquistes dels entorns de Ciutadans i el PP com Societat Civil Catalana i Empresaris de Catalunya després de comprovar-ne la seva ineficàcia i que fins i tot les seves accions es convertien, sovint,  en un reforçament de les tesis sobiranistes que pretenien combatre.

Ara i sota la direcció de Soraya Sáenz de Santamaría  i sense les interferències ni de Fernández ni de Margallo es posa en marxa una operació amb la que entabanar la societat catalana dulcificant-ne les formes. Volen crear consciència de supeditació a Espanya i  busquen l'enaltiment de l'Estat.

Aquesta operació compte amb dos puntals. El primer la substitució de Llanos de Luna, que s'havia convertit en una fàbrica de nous independentistes tancada i aïllada de la societat catalana a Fort Apache del carrer Llúria,  per  Enric Millo al capdavant de la Delegació del Govern de l'Estat a Catalunya.

Millo és un enemic perillós. Un professional de la política sense cap tipus d'escrúpol. Va militar primer a UDC després va intentar ser diputat d'ERC i en no aconseguir-ho...va acabar entrant al PPC. Tot una carrera marcada per la "coherència" i "l'ètica" doncs.

A partir d'ara,  Millo es converteix en el director d'orquestra d'aquesta operació al que se li ha encomanat diverses funcions. La primera acostar-se a la societat catalana utilitzant bones paraules i fent alguna que altra petita concessió a la "galeria". I coneixent aquest com coneix la classe política catalana dirigirà els seus atacs al sobiranisme amb més intel·ligència intentant no facilitar-nos les coses, com si havia fet fins ara de forma barroera Llanos de Luna. La segona agrupar els diferents nuclis de la societat catalana, sobretot els del món econòmic i financer als que els trontollen les cames davant el Procés independentista , al voltant de la causa unionista. I finalment impedirà durant un temps qualsevol maniobra dels sectors més ultres spanyolistes que puguin d'alguna manera malmetre aquest canvi d'imatge al que han mal anomenat "Operació Diàleg".



El segon puntal girarà una, vegada més, al voltant de manipulació de la societat catalana a través del Grup Godó i els seus mitjans de comunicació. Encapçalats per la Vanguardia i T8  ( A desgrat d'alguns dels seus excel·lents professionals). En les últimes setmanes l'intent de desacreditar el Procés per part de la Vanguardia i de  caricaturitzar-lo per part de T8 s'ha fet més evident que mai. I nosaltres ens preguntem Què s'ha promès al Grup Godó a canvi de continuar entabanant  la societat catalana?

Mariano Rajoy ha donat  sis mesos a Sáenz de Santamaría i Jordi Moragas per capgirar la situació a Catalunya i de fracassar aquest nou intent s'obriran, sense cap tipus de contemplació, tots els fronts menys el de violència contra el sobiranisme.



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat