Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 25 de d'octubre del 2016 | 13:27
Crònica · Informe SIC

Primer objectiu post investidura: Destruir el Procés català

Després de mesos de certa paràlisi en  els aparells de l'estat aquests preparen una ofensiva per l'endemà de la, més que probable,  investidura del president Rajoy.El primer objectiu d'aquesta seria unificar la direcció i coordinació d'una gran ofensiva dels aparells i les clavegueres contra el Procés català.

Ells mateixos reconeixen que la disparitat d'objectius i estratègies entre el Ministeri de l'Interior, El Ministeri d'Afers Exteriors, la Vicepresidència del Govern espanyol, El CNI i les seves clavegueres utilitzats fins ara  els han donat un pèssim resultat que no ha fet més que enfortir i consolidar, no només l'espai independentista sinó també totes les forces polítiques i socials partidàries del dret a decidir.

L'estat, per tant, iniciarà una ofensiva a quatre nivells prioritzant una campanya diplomàtica  internacional dirigida a desarmar els arguments catalans. Diferents equips de diplomàtics dotats de mitjans i una gran mobilitat faran un seguiment continuat i contundent a tots els països i institucions amb els que el Govern català intenti contactar. També es farà un seguiment de les gestions  de l'ANC a nivell internacional  i de les delegacions de la immigració catalana d'arreu del món.

En segon lloc i a nivell estatal la vicepresidència del govern prepararà coordinadament amb el PP, Ciutadans i possiblement també el PSOE una campanya per tal d'explicar arreu de l'estat el Procés català i la seva impossibilitat de realitzar-se en el marc legal espanyol actual.

Pel que fa a nivell de Països Catalans el futur govern de Rajoy tindrà una cura especial en tallar de soca-rel les vinculacions que es puguin desenvolupar a nivell cultural, social, polític i cultural entre Catalunya, les Illes i el País Valencià i es que estan convençuts  que en els propers anys es pot estendre el que ells anomenen "problema català". Els preocupa , a més a més, una possible catalanització del PSOE  en aquests territoris.

I finalment  i a nivell català dirigiran els seus esforços en tres objectius:

El primer els mitjans de comunicació públics i prioritàriament la CCMA i la Xarxa de Televisions Locals intentant el seu aigualiment nacional  tot reforçant-hi  la presència de representants de " Ciutadans", segona força al Parlament català. A més a més, es reforçarà el control i seguiment dels professionals considerats propers al Procés. També es posaran  els mitjans per fer guanyar pes específic a T8 que no acaba d'aixecar el vol a nivell d'audiències. Sense oblidar-se de RAC1  a la que exigiran més fidelitat a les forces i ideari unionistes i menys presència dels representants sobiranistes.

En segon lloc s'exigirà al Govern de la Generalitat i més concretament al conseller de l'Interior un control estricte de la Policia de Catalunya i que no es faci cap canvi de comandament de les diverses llistes "de Alfonsos" col·locats estratègicament per l'estat en aquests cossos policials. L'estat no permetrà que es destrueixi la seva "teranyina" de fidels.

I en tercer i últim lloc s'avocaran  des de l'estat a atemorir la funció pública catalana. Eina que saben és fonamental pel Procés.

El que queda clar, doncs, és que el que es vol evitar és la convocatòria d'un referèndum tallant les ales als mitjans de comunicació públics, immobilitzant la Policia de Catalunya i evitant cap tipus de col·laboració dels funcionaris públics al respecte.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat