Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 7 de de març del 2014 | 18:24
Crònica

Volen liquidar el president Mas: cal reaccionar

Dia a dia, el president Artur Mas gaudeix de la simpatia i la solidaritat de tots els sobiranistes, inclosos d'aquells més allunyats per qüestions socials. Per què? Perquè tothom és conscient que l'Estat, les clavegueres, els poderosos, el PP i C's --i el ridícul aparell del PSC-- centren els atacs en ell. Tots ells creuen que, acabant amb el president, el procés sobiranista s'estimbarà. Mort el gos s'acaba la ràbia.

La ceguesa política i l'estratègia dels unionistes són errònies però continuen amb aquesta línia. Que segueixin... 

A la premsa escrita espanyola, a les ràdios i televisions ultraespanyoles i a l'equip de tertulians unionistes distribuïts estratègicament als mitjans catalans, seguint una estratègia ben orquestrada, repeteixen dia a dia la lletania contra el president i el procés. I a més, parlen de les set plagues bíbliques que cauran sobre Catalunya si ens allunyem de la mare metròpoli i si intentem la independència, perquè caurem a l'espai exterior, en un forat negre.

Liquidar Artur Mas és l'objectiu i l'entorn del president està a dalt de la figuera. Quico Homs, emprenyat amb tothom i prepotent, dia a dia fa l'sprint cap a la presidència emparant-se en l'ombra de Mas --tal i com setmana a setmana el presenten al programa satíric Polònia. La seva estratègia és que ningú no influeixi el president, que Mas estigui abduït totalment, cosa que aconsegueix, en part, colocant-lo en un cert aïllament.

Les relacions de presidència amb el partit, CDC, s'han deteriorat lleument; amb UDC, del tot, i amb ERC dia a dia es deterioren. I no cal dir com són les relacions amb els màxims representants del PNDD... Davant d'aquesta situació el col·lectiu Joan Creixell s'atreveix a proposar que es reaccioni ja, que es capgiri l'entorn de Mas i que es potenciï un nou govern que doni suport al president sense fissures i aconseguint que tots els sectors implicats del sobiranisme es cohesionin a l'entorn del president de la Generalitat.
Si ara no ens en sortim, vindrà la depressió nacional i, amb ella, dècades de decadència nacional, cultural i lingüística"
L'estratègia hauria de passar per: 

1.- Canviar els responsables de comunicació del Govern per persones de prestigi, referència i autoritat, que siguin capaces de dissenyar l'estratègia de comunicació per a la transició nacional. Canviar els responsables de la CCMA, eina imprescindible en la comunicació del Govern i eix central de la indústria audiovisual catalana, fent un pacte nacional per salvar el model d'èxit de la CCMA i aconseguir la pau social en tots els seus professionals, tots ells imprescindibles pel procés i per potenciar l'imaginari col·lectiu.

2.- Posar al front de diversos departaments i secretaries persones plurals, de referència, irreductibles i de consens, que basteixin sense pors ni dubtes la necessària creació d'aparells d'Estat per tal de portar amb èxit la transició nacional.

3.- Retrobar-se i guanyar tots els sectors implicats en el camp de la sanitat, l'ensenyament i la seguretat aconsguint la pau social en tots els seus professionals. I que amb il·lusió i sense tensions s'incorporin al procés.

4.- El president Artur Mas, havent reestructurat els seus entorns que tant el perjudiquen, cal que faci un acte d'autoritat i que faci una remodelació amb homes i dones com Andreu Mas-Colell o Irene Rigau i d'altres procedents d'altres opcions polítiques que representin, davant de tot el país, un govern nacional i plural capaç de jugar-se-la pel procés amb tot el seny i la responsabilitat que es vulguin.

A tot el país, la bona gent catalanista i sobiranista no pot esperar al 2016, no pot assolir noves frustracions: és ara o mai i el president Mas ho sap, com també sap que tots estarem darrere d'un president que dóni un cop de puny sobre la taula del govern. Prou incompetents. Prou personalismes, prou xitxarel·los o persones que es "preparen" pel futur. Ara és l'hora de la sobirania.

Si ara no ens en sortim, vindrà la depressió nacional i, amb ella, dècades de decadència nacional, cultural i lingüística, amb la consegüent assimilació dins del projecte ètnic, lingüístic, cultural i polític espanyol.

President Mas, som-hi. Sense por, ni un pas enrere.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat