Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dissabte, 12 de de juliol del 2014 | 18:55
Crònica · Madrid

El poble espanyol pot fer rectificar Rajoy; el poble català no fallarà a Mas

A la desesperada, Josep Antoni Duran i Lleida va anunciar al Congrés, que el president Mas ja havia demanat una reunió a Mariano Rajoy. Els partidaris de la tercera via (una via cada cop més morta) saben que el temps se'ls acaba i forcen la trobada. El procés camina ràpid i l'enrocament de Madrid, negant la consulta, s'ha convertit en un disbarat que ja només perjudica els espanyols.

Madrid · En termes democràtics la marca Espanya fa aigües, evidencia que això de la regeneració són paraules buides i complica el futur de Castella l'endemà de la independència.

Ara mateix, el primer dels dos mandataris que es faci enrere, perd. Si Rajoy, fet impensable, acceptés que Catalunya voti hauria de plegar. Mas, evidentment, no mercadejarà amb aquesta qüestió. Per principis, perquè hi creu i perquè té un acord sòlid amb altres formacions, de forma especial amb ERC. Per tant, hi ha poc marge per a la "imaginació política" que va reclamar el president espanyol. La voluntat dels catalans és ferma.
La pressió del poble espanyol que alguns somien, si arriba, serà tard"
Només hi ha un element que podria fer canviar les coses: la societat espanyola. A Madrid no tothom pensa amb el motlle nacionalista espanyol del PPSOE. Hi ha qui, per cansament, convicció, pragmatisme o sentit del ridícul admet que el 9-N s'ha de poder fer. I si els espanyols donessin l'esquena als seus governants? És possible.

Això no seria, però, fins a finals del 2015 i Catalunya té pressa. Les municipals de l'any que ve reforçaran el sobiranisme i el camí cap a l'Estat propi serà imparable. Per tant, la pressió del poble espanyol que alguns somien, si arriba, serà tard. Benvinguda, no obstant, si és per tenir uns veïns amb més salut democràtica.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat