Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de de febrer del 2011 | 14:22
Crònica · Política catalana

Montilla perd les primàries

Les primàries del PSC de Barcelona no les va perdre Montserrat Tura, que també, sinó sobretot  el primer secretari dels socialistes catalans, que va sortir doblement derrotat a la capital catalana i a Sant Cugat. A Barcelona l'aparell del carrer Nicaragua va donar suport a Tura, contra l'opinió de la federació del PSC a la ciutat, comandada per Carles Martí, que es va acabar imposant i va salvar el coll a Jordi Hereu. Després d'aquestes primàries, tenim un factor nou, important de cara al congrés del PSC de la tardor, que és l'enfrontament entre dos aparells, el de Barcelona i el nacional.

Però Montilla també va rebre una altra derrota, menys espectacular mediàticament, però no per això menys significativa, que és la de Sant Cugat. Allà es presentava de candidat un dels seus col·laboradors més propers, Jordi Menéndez, que treballa a l'oficina de l'expresident i havia estat secretari general adjunt a la presidència durant el mandat del darrer tripartit. Menéndez va sortir escaldat dels resultats, amb una derrota que també toca la cara de Montilla.

Amb les municipals del 22 de maig a la vista, els moviments interns al si del PSC encara es produeixen amb sordina, amb el fre de mà posat. Però després de les eleccions el partit viurà un esclat sense precedents. Ahir mateix, es va produir també la presentació del programa de Nou Cicle, encapçalat per Raimon Obiols. Aquest col·lectiu, inequívocament catalanista, demana un gir cap al centre esquerra del partit i la constitució immediata del grup parlamentari propi al Congrés. s un moviment més que s'ha posat en marxa i que convertiran els mesos previs al congrés del PSC en uns mesos molt agitats.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat