Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 20 de d'octubre del 2016 | 13:01
Crònica · Política catalana
Miquel Sellarès
Periodista

Carme Forcadell som tots!

Quan vàrem començar l'ANC  sabíem i érem conscients que arribaria el dia que caldria enfrontar-se  a les lleis espanyoles,  a la gàbia de l'estat de les autonomies i a la seva consitució. I aquest dia  ha arribat.

Després d'anys de mobilitzacions, les més grans fetes mai en tota la història de Catalunya, anys en els que més del vuitanta per cent dels seus ciutadans  s'han mostrat partidaris del dret a decidir,  l'estat reacciona utilitzant no la negociació política sinó els tribunals. Manifestant així la seva impotència política.

Volen processar el 9 N i ara també a la segona autoritat de Catalunya, la presidenta del Parlament Carme Forcadell. I hom es pregunta que més faran per  continuar afavorint el Procés cap a la independència de Catalunya. Voleu dir que  el que volen no és que marxem?

Davant d'aquesta situació Catalunya i la seva majoria social sobiranista ha d'actuar amb prudència seny i responsabilitat.  I això vol dir avui que diguem ben fort "Que no som una colònia" i "Què s'han cregut d'intentar judicialitzar i inhabilitar les nostres institucions i els nostres representants". No se'n han adonat encara que "tots" som Carme Forcadell.

Avui comencen, doncs, les mobilitzacions. Però la d'avui només serà un tast. El poble de Catalunya actua sempre i actuarà en perfecte ordre democràtic i pacífic.

En les properes setmanes i mesos, però, caldrà fer quelcom més que concentrar-nos durant unes hores per mostrar el nostre rebuig per després tornar-nos en  tranquil·lament  cap a casa. Caldrà, per tant, trobar noves fórmules.

El camí emprés no té retorn possible. Els processats pel 9-N i Carme Forcadell, la nostra presidenta del Parlament, han de saber que tots estarem responsablement al seu darrere i que no acceptarem fosques maniobres de despatxos la nostra voluntat de ser un estat.

Miquel Sellarès

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat