Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de gener del 2012 | 15:38
Crònica · Política catalana

Fraga és viu

Ens han dit que ha mort, però continua governant amb la majoria absoluta del PP. La defunció mediàtica que hem vist aquests dies només ha servit perquè els diaris espanyols li rentessin la cara, el convertissin en un home d'estat, com si hagués mort als 37 anys i tot el que va fer anteriorment no hagués existit.

Esborrant el passat
La majoria de mitjans han passat per alt les responsabilitats de Fraga durant el franquisme, de les quals mai no se'n va penedir ni va demanat perdó

Afortunadament encara hi ha diaris, ràdios i televisions en català que ens han recordat que no era un home d'estat, sinó un terrorista d'estat, perquè va treballar per una dictadura i va dictar sentències de mort protegit per un sistema de terror que vulnerava la democràcia i els drets humans.

Però compte que Fraga és viu. Els seus fills polítics governen amb majoria absoluta a Espanya i amb l'excusa de la crisi, estan impulsant un procés d'involució autonòmica molt superior al que es va patir després del 23-F. Un procés que a més compta amb el suport de Brussel·les, que està governada pels Estats i on Catalunya no existeix.
Ofegat financerament, el govern Mas no té forces per plantar cara i es veu obligat a pactar amb el PP per sobreviure
Aquesta recentralització parteix de la base que cal reduir el dèficit públic i l'argument del PP és que el principal dèficit públic surt de les autonomies. Encara que el 80% del dèficit públic surti de l'Estat i només un 20% de les comunitats, pel PP això és igual, perquè domina els mecanismes de creació de l'opinió pública. I quan s'ha de retallar, mai és l'Estat el que rep sinó les autonomies i, sobretot, Catalunya.

Algunes de les propostes que han posat damunt la taula ministres del govern de Rajoy, com la de revisar els pressupostos de la Generalitat, abans d'aprovar-los, representen un cop mortal a l'autonomia financera de la Generalitat. Aquest abús, el PP el combina amb l'ofec financer del govern català, no pagant els 759 milions previstos a l'Estatut ni els fons de competitivitat de l'acord de finançament. Ofegat financerament, el govern Mas no té forces per plantar cara i es veu obligat a pactar amb el PP per sobreviure i ajornar sine die la transició nacional. I és que Fraga continua viu i està a punt de guanyar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat