Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de de setembre del 2015 | 05:47
Crònica · Política catalana

L'escàndol de La Vanguardia i el grup Godó

El grup Godó, històricament sempre ha fet "la puta i la ramoneta" amb el poder. Les sucoses subvencions per a la premsa de la Generalitat, del Govern de l'Estat i de les empreses de l'Ibex-35 han condicionat de sempre la seva línia editorial, tot i els intents d'alguns dels seus directors de voler fer un diari amb credibilitat i independent, com també molts del seus professionals en plantilla i col·laboradors.

Barcelona · Ara, davant del gran repte democràtic del 27-S, els Godó han pres partit d'un forma descarada, provocant un profund malestar entre els seus professionals, que es veuen obligats a acceptar el sectarisme de l'empresa envers el partit que depèn dels Godó i les directrius dels aparells de l'Estat . Així, corre la brama a la redacció del diari, que el nom real d'Unió Democràtica de Catalunya és Unió-Godó, d'altres hi afegeixen: Ibex-35 o La Caixa i Banc Sabadell.

La situació ha arribat als extrems que, des de la direcció es dicta en quin lloc han d'estar les notícies d'Unió i com s'ha de destacar la tasca del seu candidat, Ramon Espadaler, i la de Josep A. Duran Lleida. Si es fes un estudi dels últims 30 números de La Vanguardia, comprovaríem la situació privilegiada a les pàgines del diari de les notícies o entrevistes a Unió. L'escàndol és tan majúscul que, possiblement, serà estudiat a les facultats de periodisme com un exemple històric de manipulació.

Evidentment, s'han mantingut signatures com Pilar Rahola, Salvador Cardús, Francesc-Marc Álvaro, Ferran Requejo i d'altres, per donar aparença de credibilitat i no perdre més vendes, com està passant en les últimes setmanes.

Es coneixen diferents reunions de lectors i subscriptors de La Vanguardia per organitzar alguna queixa i recordar-li al comte de Codó, què va pasar amb la campanya Galinsoga.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat