Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 24 de d'octubre del 2014 | 20:25
Crònica · Política catalana

Rajoy: de senyor feudal a Catalunya

Des de Madrid han avançat aquesta setmana que també impugnaran el nou 9-N, una jornada participativa que no vulnera cap de les tan sagrades lleis espanyoles. Com s'ho faran per prohibir una mobilització amb participació ciutadana?

Prohibiran a la gent sortir al carrer? Prohibiran els voluntaris reunir-se? Frisem per veure com el mateix Estat es llença pel precipici de la democràcia amb invencions totalitàries que el deixin en un ridícul màxim davant la comunitat internacional. Rajoy està disposat a prohibir qualsevol moviment que vingui de Catalunya. Aquesta setmana l'Estat ha demostrat, una vegada més, que no vol entendre absolutament res del que passa a Catalunya --a aquesta alçada dubtem, sincerament, que tinguin ni tan sols la capacitat per fer-ho.

En tot cas, les declaracions taxatives de Rajoy afirmant que Artur Mas "vol fer tornar Catalunya a l'Edat Mitjana" donen una idea molt precisa de què té el president de l'Estat espanyol ficat al cap: l'Edat Mitjana i els seus procediments de perpetuació del poder. Diuen que veiem a fora allò que projectem des del nostre imaginari. Res més lluny del que passa a dia d'avui dins del cap de Rajoy. 
Rajoy: els catalans no som vassalls d'una Espanya feudalista"
Efectivament, Rajoy ha tret dels seus plantejaments mentals una època clau, l'Edat Mitjana, per a entendre el procediment de perpetuació del poder a l'Estat espanyol a dia d'avui. El paradigma de l'antipolítica, el sistema feudal de perpetuació del poder, la negació de la democràcia. En quina consonància es troba l'Edat Mitjana d'aquest context actual del poder espanyol, basat en el no permanent, en definir-se com l'extrem contrari al sistema democràtic de la Unió Europea, en fer executar la seva llei com una guillotina, en negar la participació ciutadana...!

L'Estat espanyol s'ha mostrat espantat, fins i tot, d'un 9-N considerat, de facto, un procés participatiu que no és més que una mobilització ciutadana amb urnes. La prohibició fins i tot d'una jornada com aquesta ens remet a l'Espanya franquista que prohibia el dret a reunió i associació. Pitjor encara: ens remet a les paraules de Rajoy. Un Rajoy feudal que tindrà feina per emmanillar i immobilitzar els milions i milions de catalans que el proper 9-N tenen la ferma voluntat de fer passar la diada com una jornada històrica.

Rajoy: els catalans no som vassalls d'una Espanya feudalista. Ni ho serem ni ho hem estat mai.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat