Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 13 de de gener del 2016 | 12:50
Crònica · Política

A partir d'ara què?

Ara que ja tenim acord i el govern gairebé constituït ERC ha volgut posar de manifest el seu paper en el procés negociador davant d'altres que posaven interessos particulars per sobre dels del país afirmen els republicans. "Ho hem aconseguit"  són les paraules amb les que  Oriol Junqueras es dirigia als seus companys del consell nacional de partit.

Deixant de banda, però, el com i gràcies a qui hem arribat fins aquí el cas és que tenim nou  president, Carles Puigdemont, i un govern amb un mandat claríssims conduir-nos a la República Catalana. I fer-la realitat  en 18 mesos. Gaire res!

Així les coses al nou govern de la Generalitat se li gira feina i més tenint en compte que el govern espanyol no té la intenció de posar-nos ho fàcil. El mateix Rajoy deia ahir que "no en deixaria passar ni una". De fet, l'executiu espanyol estaria estudiant impugnar la mateixa presa de possessió del president Puigdemont per haver utilitzat la fòrmula "per responsabilitat al Parlament i el poble de Catalunya" sense fer cap referència en canvi, ni a la Constitució ni a la Corona.  

Encarem doncs els sobiranistes una nova fase de la que el mateix Junqueras afirmava "Si fins ara ha calgut resistència i perseverança ara caldrà tenirn-ne més per afrontar els reptes dels pròxims temps". Un Junqueras que aquesta setmana assumirà la vicepresidència econòmica del Govern. Peça clau doncs d'aquesta nova fase i la persona que s'haurà d'enfrontar directament a com solucionar el dia a dia de les finances catalanes tenint en compte l'ofec econòmic al que ens té sotmès el govern espanyol.

Arribat a aquest punt caldrà veure doncs com el nostre govern gestiona aquesta situació econòmica tan delicada a la que se li ha de sumar el repte de construir les bases d'un nou estat independent. Veurem si de tot plegat en sortim victoriosos o si només s'ha tractat d'un simple desafiament tàctic de cara a obrir un procés de diàleg per  aconseguir un millor encaix dins l'estat espanyol.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat