Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 10 de de novembre del 2015 | 12:30
Crònica · Seguretat

Escarmentar els militars progressistes


El Govern del PP i els poders fàctics de l'Estat han reaccionat amb duresa contra el tinent general José Julio Rodríguez Fernández.

Aquell pilot de combat que el 23-F era al búnquer d'alarma de la base de Manises, prest a sortir a sortir en menys de 10 minuts cap al seu objectiu. Definit pels seus companys en aquell moment com Julio "el rojo", a la vegada admetien que aquell militar era proper a la Unión Militar Democràtica, els únics militars que van mantenir una lluita pacíficament democràtica amb el règim franquista i van ser la punta de llança d'un gran canvi dins una part de les Forces Armades espanyoles.

Es diu que el tinent general, ara candidat de Podemos, té un extens arxiu sobre les Forces Armades i la seva evolució històrica, però també sobre els forats negres d'aquest procés cap a un exèrcit modern, democràtic i incardinat internacionalment tant a la UE com a l'OTAN.

El vell Estat s'ha cregut -i ha estat cert en gran part- que podia patrimonialitzar les Forces Armades espanyoles i la seva evolució, i també que en qualsevol moment els pot utilitzar com la seva guàrdia pretoriana. Els canvis que s'estan produint en la situaciò política espanyola han agafat les FAE amb el peu canviat, però la participació de milers dels seus efectius en diferents conflictes internacionals i l'estada de centeners d'oficials i comandaments als diferents quarters internacionals han fet canviar la seva mentalitat. I això és el que el Govern del PP vol impedir, exemplaritzant el cessament del tinent general, qui dies abans ja havia demanat la seva baixa per jubilació.

Comissió política del CEEC

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat