Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 24 de de novembre del 2015 | 11:47
Crònica · Seguretat

Mossos a la cimera antiterrorista?

Mossos d'Esquadra i l'Ertzaintza assisteixen a la reunió antiterrorista de Madrid. Serà aquest un fet excepcional o aconseguirem la normalitat?

La insistència i les bones relacions amb Madrid de l'actual conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, més la pressió internacional pels atemptats de París, han provocat que l'ultra Fernández Díaz, ministre de l'Interior, decidís que especialistes en la lluita antiterrorista del cos de Mossos d'Esquadra participessin a les cimeres regulars que realitzen a Madrid la Guardia Civil, el cos de Policía Nacional, el CNI, i aquesta vegada també, l'Ertzaintza i els Mossos d'Esquadra.

Aquesta seria una situació de racionalitat i normalitat, sense prepotències de cap dels cossos policials que tenen com a missió més important protegir la ciutadania. Però estem en un estat en què aquest necessita constantment ensenyar la seva musculatura i que fa bona aquella dita "digue'm de què presumeixes...".

Ara cal preguntar-se si aquesta reunió serà simplement una qüestió extraordinària per als moments de tensió que estem passant, o si l'Estat, ni que sigui en la seguretat, s'oblidarà de la seva prepotència i deixarà de considerar mossos i ertzaines aquella policia indígena auxiliar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat