Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de de juny del 2014 | 18:23
Crònica · Seguretat
Àlex Calvo
Expert en seguretat i defensa a l'Àsia i catedràtic convidat a la Universitat de Nagoya (Japó)

Policia catalana, judicatura espanyola i terrorisme anarquista

Els aldarulls a Sants i altres zones de Barcelona i Catalunya han demostrat un cop més l'escletxa existent entre la policia catalana i els jutges, majoritàriament espanyols, que ocupen plaça a Catalunya.

Can vies.

Mentre que els Mossos d'Esquadra han complert amb el seu deure detenint un elevat nombre de terroristes urbans, els jutges espanyols els han alliberat immediatament, decretant ingrés a presó en un únic cas.

És curiós com aquesta feblesa, per no qualificar-la d'altra forma, amb el terrorisme urbà, contrasta amb la mà dura amb que els mateixos jutges tracten altres formes de terrorisme. Sembla ser que el codi penal espanyol, i en general aquesta suposada política severa contra el terrorisme, no són d'aplicació quan les víctimes són catalanes.

Ja ho hem vist altres cops. Els terroristes que van atacar la Delegació de la Generalitat a Madrid la Diada de l'any passat no solament són en llibertat, ans han pogut concórrer tranquil·lament com a candidats a les darreres eleccions europees. Per als jutges espanyols un terrorista no és terrorista si ataca Catalunya.
Per als jutges espanyols un terrorista no és terrorista si ataca Catalunya"
Res d'això és nou, i res no fa preveure que canviï sota l'actual estatus colonial de Catalunya. És però un recordatori de la necessitat de substituir aquests jutges estrangers tous amb els terroristes, que els envien a casa amb un copet a l'esquena, per professionals catalans que tinguin molt clar quin és llur deure.

Per sort les tasques preliminars en aquest camp apunten ja, com va explicar el Jutge Santiago Vidal recentment a un dinar Moment Zero, a una transformació profunda en el camp de la justícia, incloent per exemple el nomenament com a jutges d'advocats experimentats (com fan els països civilitzats, entre ells Anglaterra), enlloc del sistema espanyol d'oposicions.

És evident que passar tres anys tancat aprenent lleis de memòria no és la millor preparació per a jutjar terroristes, si més no quan actuen contra Catalunya. Solament caldria afegir-hi que cal prendre nota de quins són aquests jutges que deixen anar els terroristes per a assegurar-se que no s'integrin a la judicatura de l'estat català. Han demostrat que no saben fer la seva feina, i per tant no hi ha cap motiu per a conservar-los. A una Catalunya sobirana, els jutges investiguen els terroristes, no els deixen anar amb un copet a l'esquena.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat