Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 11 de de novembre del 2015 | 13:23
Crònica · Seguretat

Què ens atrevim a demanar ara a la Policia de Catalunya?


No es pot demanar als professionals de la Policia de Catalunya que vagin més enllà que els nostres polítics en la desobediència.Després que el Poder Judicial de l'Estat hagi demanat a la Policia de Catalunya, a la Guardia Civil i a la Policía Nacional que intervinguin davant de qualsevol delicte de sedició (?) hi ha hagut alguns opinadors

, polítics i periodistes que s'han preguntat pel grau de "patriotisme" del cos de Mossos d'Esquadra i les nostres policies locals, o sigui la Policia de Catalunya, envers obeir i desobeir les ordres del Poder Judicial.

Des del CEEC (Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya), que des de 1984 hem predicat en el desert sobre les mancances del nostre projecte nacional de seguretat i de com es formaven i es sensibilitzaven els nostres professionals de la seguretat, ara volem dir amb claredat que no es pot demanar res més a la Policia de Catalunya sinó que exerceixin allò per al qual se'ls ha preparat, amb una formació i una manca absoluta de consciència nacional envers el país.

Ara, doncs, la nostra policia i els seus 17.300 efectius dels mossos i més de 10.000 policies locals seran el que han volgut que siguin els nostres polítics: cossos de seguretat subordinats als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i a les seves lleis.

Pot semblar dur el que diem, però aquesta és la realitat. És evident que entre els quasi 30.000 membres del cossos de seguretat catalans hi ha patriotes catalans. Què se'ls demana, que es facin l'harakiri? Se l'ha fet abans la nostra classe política? Se'ls pot demanar que sacrifiquin la seva carrera professional, les seves famílies, etc...?

El que està passant aquests dies no és més que el producte de la improvisació i de la manca de sentit d'estat i la manca també de consciència nacional envers la seguretat del país. Quin és el model de seguretat català de cara al futur? El document del Consell Assessor per a la Transició Nacional? Algú sap qui l'ha fet?

Que ningú, doncs, intenti demanar als professionals de la Policia de Catalunya que vagin més enllà que els nostres polítics en la desobediència. I els nostres polítics i les nostres institiucions, que han volgut tirar endavant un projecte sobiranista d'una forma irresponsable en el camp de la seguretat, que ara no s'exclamin si Mossos i Policies Locals simplement fan allò que els van ensenyar: obeir les lleis.

Això de cap manera vol dir que no hi hagi milers de mossos i policies locals que, junt amb les seves famílies, s'hagin manifestat aquests últims quatre anys al costat de la ciutadania, i que molts d'ells professionalment hagin protegit, sigui quina sigui la seva ideologia, aquestes manifestacions perquè es puguessin desenvolupar en perfecte ordre democràtic.

Des del CEEC, diem, una vegada més, que tots ciutadans que de vegades critiquen a la nostra policia s'haurien de pregutar què hauria passat si durant els últims anys totes les grans concentracions fetes per impulsar el procés sobiranista haguessin estat controlades per la Guardia Civil i la Polícia Nacional.

Comissió política del CEEC

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat