Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 27 de d'abril del 2015 | 19:33
Crònica · Societat civil

La fotografia que vol veure el país

L'ANC, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) van ser els protagonistes de la gran festa-míting de rellaçament cap al 24-M i el 27-S. Amb un Palau Sant Jordi ple de gom a gom, l'acte va demostrar com l'unionisme es desinfla dia a dia --tal com va dir Carme Forcadell. Hores abans, en un petit teatre de Barcelona, Societat Civil Catalana (SCC) reunia poc més de 600  persones, amb tot l'stablishment de l'Estat.

Hi van haver molts aspectes importants en l'acte de dissabte d'Ara és l'hora. Un: la fermesa del missatge i la seva contundència, independència. La bona gent del país ja no està per terceres vies, vol dignitat nacional, llibertat i deixar de ser invisibles al món, a més de solucionar tots els reptes i mancances del projecte social de Catalunya.

En l'acte d'Ara és l'hora, però, hi van haver diversos moments d'aplaudiments espontanis, dels quals se'n destaquen dos. Un: quan Carme Forcadell es va dirigir a tota gernació reunida al Palau de Sant Jordi i a l'anella, fent un simbòlic comiat de la seva presidència --fins i tot alguns van plorar, els qui d'alguna manera creien que Forcadell havia de continuar. 

L'aplaudiment més espontani, però, fou el segon: quan Oriol Junqueras, posant-hi els braços sobre David Fernández i demanant-li a Josep Rull que participés en l'abraçada, va aconseguir la fotografia d'aquell vespre històric. A la vegada, tots tres van rebre un missatge clar: l'abraçada ha de continuar fins al 27 de setembre, evidentment des de la unitat i amb pluralitat, perquè s'ha de sumar. 

D'entre les rotllanes de diferents representants polítics i de la societat civil, així com periodistes presents, es va poder sentir, però, una pregunta: ¿seran capaces les forces polítiques sobiranistes de repetir dia rere dia aquesta abraçada plural, o ens faran patir? La majoria d'assistents va demanar una fotografia més àmplia, alguns hi comentaven: "Falta la Camats, massa homes! Falta la Tura, en Martí... etc."

Alguns fins i tot van demanar que es compti també amb els dirigents sindicals, i els més agosarats van demanar a Miquel Iceta que deixi de fer el ridícul fent de comparsa de C's i el PP i que s'uneixi a la majoria social del país tal i com marca la història del socialisme català.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat