Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 12 de de març del 2013 | 16:46
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

ElClauer.cat

Les noves tecnologies han canviat els nostres hàbits habituals. Ens relacionem i ens informem d'una altra manera, per citar algun exemple. En termes d'informació, els blogs i les xarxes socials són el contrapunt als grans mitjans de comunicació. Podríem parlar que es tracta de l'efecte "boca-orella", això sí, des del món d'internet. 

En l'embat que s'augura i que ja s'està produint pel dret a decidir del nostre país, les noves tecnologies han d'ésser fonamentals com a eina per contrarestar el poder i la força dels grans mitjans de comunicació de l'Estat. I totes les iniciatives que en aquest àmbit s'hi desenvolupin seran grans de sorra que ajudaran a decantar la balança cap a l'exercici de la democràcia i la llibertat que legitimament la majoria social d'aquest país anhela. 

La setmana passada, catorze de les principals entitats de la societat civil del nostre país, entre elles Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'Associació Catalana de Professionals (ACP), el Cercle Català de Negoics (CCN) o el Col.lectiu Emma, presentaven un nou projecte: ElClauer.cat. Un espai web que pretén donar desposta a totes les preguntes, a totes les qüestions que el debat sobre la possibilitat d'un Estat propi per a Catalunya ha generat al nostre país.

Com diuen els seus creadors, "una eina que doni respostes a preguntes elaborades amb informació i dades contrastades. Amb una condició inexcusable: el rigor. Amb diverses formes: respostes breus, textos en profunditat, xifres i vídeos. I amb un afegit. Aquest és un projecte comú de la societat civil catalana".
Davant del procés del dret a decidir, les noves tecnologies han de tenir un paper cabdal"
Els arguments s'aglutinen al voltant de dotze àmbits temàtics que són:

1. Institucions de Govern
2. Catalunya al món
3. Drets i ciutadania
4. Diners públics
5. Empreses
6. Estat del benestar
7. Llengua i cultura
8. Ensenyament i universitats
9. Infraestructures
10. Immigració
11. Relació amb Espanya
12. Esports

El web es pot consultar, a banda d'en català, en castellà i en anglès. I, per tal de potenciar els seus continguts i permetre que s'estenguin per tota la xarxa d'internet, està vinculat a les dues xarxes socials de referència, com són Twitter i Facebook.

Com deia al començament d'aquesta crònica, les noves tecnologies han canviat els nostres hàbits habituals. Ens donen la possibilitat d'informar-nos i documentar-nos de manera rigorosa. Si en el darrer cicle electoral, els blogs i, especialment, les xarxes socials varen tenir un pes específic molt considerable per a la difusió de les idees, els projectes i les iniciatives associades als diferents partits polítics, davant del procés del dret a decidir que Catalunya viu, les noves tecnologies –que ja no són tan noves- han de tenir un paper cabdal per tal de permetre a la ciutadania conèixer amb rigorositat i amb exactitud què significa el poder disposar d'estructures d'estat. I, òbviament, d'una manera objectiva, lluny dels diferents interessos que partits i mitjans tradicionals puguin tenir-hi. Per tant, benvingut sigui el projecte d'Elclauer.cat, així com totes les iniciatives en aquesta direcció, pesi a qui pesi.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat