Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 10 de d'abril del 2012 | 17:26
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Espai Internet

TV3 i tots els canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) sempre s'han caracteritzat, entre d'altres singularitats, pels programes de producció pròpia que han emès, d'ençà que l'any 1983 varen començar les seves emissions.

Aquests programes sempre han intentat fer pedagogia, divulgar i donar a conèixer aspectes relacionats amb el país, la seva llengua, cultura, economia, actualitat, així com amb altres temes, realitats i països. Això, conjuntament, amb el fet que han intentat aportar la dosi d'entreteniment i distracció que sempre són recomanables en un mitjà com el televisiu. És el cas, per exemple, del Valor Afegit, El Gran Dictat, Karakia o històrics com el Persones Humanes, el Vostè jutja o La Nit al dia.

Ara fa uns dies que es va complir el cinquè aniversari de l'Espai Internet, una secció que com el seu nom indica es tracta d'un espai que s'emet dins del telenotícies migdia del diumenge i que tracta de tot allò rellevant i d'actualitat dins de l'àmbit d'internet i la xarxa. L'Espai Internet ha estat i és un programa ─tot i la seva curta durada─ que ha pretès aproximar internet i tot el que s'esdevé a la xarxa a la ciutadania, ja sigui per a la gent que hi està avesada o per a aquells que no en fan un ús diari i quotidià. És un programa diferent, pel seu format, però crec que sense cap mena de dubte s'adiu molt a l'ADN, a la filosofia dels programes de la nostra televisió que l'han definit i que esmentava amb anterioritat.

Internet ens ha canviat la vida. El nostre dia a dia, la nostra quotidianitat s'ha vist afectada, de manera positiva, per aquest nou mitjà, per aquesta nova eina. Internet i les noves tecnologies ens han facilitat les coses i el seu impacte en la nostra vida ha estat molt elevat. Com en el seu dia va passar amb la ràdio i, després, amb la televisió, internet i les noves tecnologies han significat un altre gran canvi per a aquells que saben que existeix, tot i que no l'utilitzin gaire, i no cal dir-ho per a aquells que la nostra vida gira al seu voltant. Per tant, davant d'un fet d'aquesta transcendència, és necessari conèixer aquest mitjà i totes les seves potencialitats derivades. Programes, eines que ajudin a proporcionar-nos informació en aquesta direcció han de ser benvinguts i són de molta utilitat.

I no voldria finalitzar aquesta crònica sense agrair personalment a l'equip que ha fet possible aquest programa, encapçalat per en Jordi Aguilera, per la bona feina feta, i desitjar-los que continuïn amb la força, l'empenta i el braó que han tingut des del primer dia per tal que continuïn aportant-nos informació de rellevància i tota l'actualitat que es mou a la xarxa. Endavant i gràcies!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat