Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 28 de de gener del 2014 | 14:15
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Les TIC: motor de transformació i innovació

"Volem situar les TIC al capdavant d'una estratègia de transformació del nostre país, ens hem marcat com a objectiu convertir Catalunya en un pol d'innovació de la societat digital que permeti reactivar la nostra economia per generar riquesa i llocs de treball".

Aquesta és una de les afirmacions destacades del President de la Generalitat, Artur Mas, en l'entrevista concedida a la revista Telecos.cat, que mensualment publica el Col.legi, ara Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació. Les raons d'aquest canvi, me les reservo per tractar-les en un altre article.

A l'entrevista, hi ha altres reflexions interessants i rellevants, en relaciò a les potencialitats de les TIC envers l'economia, com "les TIC han de ser una punta de llança que, ben utilitzades, permeti donar un impuls a les nostres empreses per ser més productives i competitives, dinamitzar la generació d'ocupació i aconseguir que el sector tecnològic català sigui un motor de creixement econòmic per al país". "Cal incrementar la inversió en TIC per part del conjunt d'agents (administració, empreses i llars) en un 25%, el equival a uns 5.000 milions d'euros addicionals en el 2020. En termes d'impacte, això suposaria un increment de la producció catalana de 8.300 milions d'euros i una generació de 39.800 llocs de treball".
Les TIC, amb la recerca, la innovació i l'economia del coneixement han de ser els elements que reactivin l'economia"
L'entrevista gira al voltant de la força de les TIC com a eina tractora, de canvi, d'impuls, de creixement per a la nostra economia. Paga la pena llegir-la en la seva totalitat. Podeu fer-ho clicant aquest enllaç.

Un instrument, les TIC, que aglutina i conjuga conceptes com competitivitat, productivitat, innovació, creixement, internacionalització, inversió, llocs de treball, ocupació, riquesa, indústria, economia o empresa. Un sector que ha d'ésser l'avantguarda i el pal de paller de l'economia del nostre país. Ha d'erigir-se com un dels seus principals motors. El sector de les TIC, conjuntament amb la recerca, la innovació i l'economia del coneixement i el valor afegit han de ser els elements estratègics que reactivin la nostra economia i, d'aquesta manera, puguem sortir de la crisi econòmica que actualment estem patint, des de fa ja massa temps.

Ara bé, dit això, és tot un luxe que el President, immers en el procés polític més determinant en els darrers 300 anys que ha viscut el país, tingui aquesta alçada de mires i de coneixement. I com bé diu, SÍ, volem i situarem les TIC al capdavant de l'estratègia de transformació del país i SÍ, volem i farem que Catalunya sigui un pol d'innovació i una de les regions capdavanteres pel que fa a les noves tecnologies. #SÍSÍ

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat