Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 19 de de febrer del 2013 | 15:43
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

MWC i Tecnoweek: l'oportunitat catalana

Arriben setmanes de molta activitat tecnològica al país. Aquesta setmana, Barcelona acull la "Tecnoweek", on hi hauran diferents actes i esdeveniments relacionats amb la telefonia, la mobilitat, l'economia i la competitivitat empresarial. Ahir el conseller d'Empresa i Ocupació, l'Honorable Sr. Felip Puig, en va fer la inauguració.

La Tecnoweek articula tots els agents protagonistes del sector tecnològic per tal de posar en valor tota la capacitat instal·lada al país, la seva internacionalització i incorporar-la a la resta de sectors a favor de la competitivitat empresarial. I, d'entre les activitats que es realitzaran en aquest marc, cal destacar-ne les següents: "Claus per emprendre en el sector del Mòbil", "Quadre d'Indicadors clau TIC i prospectiva 2020 ", "Clúster mobile a Catalunya: principals conclusions" i "MWC i les pimes catalanes".

Acabada la Tecnoweek, a partir de dilluns 25 i fins el dijous 28, Barcelona rebrà el Mobile World Congress (MWC). Aquest esdeveniment és una excel·lent oportunitat per saber cap a on va el món de la telefonia mòbil, així com una excepcional porta oberta per a les empreses del sector per tal de poder fer negocis.

En clau de país, es tracta d'una esplèndida ocasió, sobretot en temps de crisi, per a la projecció internacional tant de Barcelona com de Catalunya. I, alhora, per demostrar que el nostre país aglutina totes les condicions per poder celebrar tot tipus d'esdeveniments d'aquesta magnitud i per dur a terme negocis i liderar sectors, en especial, de valor afegit, innovadors, com seria el cas de la telefonia mòbil i de les TIC.
El MWC ensenya a les empreses que aquesta ciutat i aquest país poden ser la seva llar en el futur"
Per altra banda, l'organització d'esdeveniments d'aquesta mena permeten que el país es promocioni com a destinació turística i que altres sectors, com per exemple el sector serveis, aconsegueixen incrementar, de forma molt notòria, els seus beneficis degut al negoci que se'ls hi genera amb l'important nombre de professionals que visiten la ciutat.

El MWC s'emmarca dins de la Mobile World Capital que Barcelona ostenta d'ençà que l'organisme que gestiona aquest esdeveniment mundial, el GSMA, va decidir l'estiu del 2011 allargar la presència del MWC a Barcelona fins al 2018, així com potenciar tot tipus d'activitat relacionada amb la mobilitat a Barcelona i Catalunya. Aquesta capitalitat de la mobilitat també té altres iniciatives i projectes com el Mobile World Center, un edifici emblemàtic a la plaça Catalunya de Barcelona, on de manera permanent es mostrarà a la ciutadania les darreres novetats tecnològiques de l'àmbit de la mobilitat.

Barcelona, i Catalunya en el seu conjunt, té possibilitats d'encarar el futur i sortir de la situació econòmica que patim. La mobilitat, la tecnologia i l'empresa han d'ésser factors clau en aquest procés de ressorgiment. I el MWC i la capital mundial de la mobilitat són, sense cap mena de dubte, una magnífica oportunitat en aquest sentit. Com molt bé va resumir el conseller delegat del GSMA, John Hoffman, el MWC "ensenya a les empreses que aquesta ciutat i aquest país poden ser la seva llar en el futur".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat