Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 11 de de febrer del 2014 | 15:14
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Premsa i noves tecnologies

"Com guanyen diners, com fan negocis els grans gegants de la web 2.0?" o "De ciutadans a usuaris: 10 anys de web 2.0". Aquestes són algunes de les qüestions que, aquest diumenge, tractava de donar resposta el diari ARA, mitjançant una nodrida secció que encetava el diari dominical. 

Quan es compleixen 10 anys de l'aparició de la web 2.0, el diari ha volgut cobrir l'impacte d'aquesta eina, d'aquest nou mitjà que ha transformat i que continua transformant la nostra societat.

També ha volgut reflexionar i oferir informació de cap a on anem, que hem d'esperar de cara al futur. Facebook, Twitter, LinkedIN, xarxes socials, usuaris, Gmail, Spotify, YouTube, models de negoci, WhatsApp, Viquipèdia, l'internet de les coses són aspectes tractats en un gran suplement ideat i elaborat per aquest mitjà.

El diari ARA és un mitjà jove, però que està tenint una forta presència a la xarxa d'internet. Com bé diuen els seus responsables es tracta d'un mitjà multiplataforma, que pot ésser consumit de manera tradicional --en paper--, però també de manera digital ja que la seva aposta per internet ha estat una de les seves raons d'ésser.
Les TIC permeten fer un periodisme diferent, alhora que rigorós, excel·lent i de qualitat"
L'ARA ha esdevingut un referent pel que fa a les noves tecnologies aplicades als mitjans de comunicació, al nostre país. Un mitjà que ha cercat camí més enllà del paper. Un diari innovador i que està aprofitant totes les potencialitats del web 2.0, les xarxes socials i internet en general. Un referent que ha marcat camí per a la resta de mitjans tradicionals.

Dit això, també cal assenyalar la feina feta pels digitals d'aquest país, començant per Vilaweb i la seva aparició i impacte a través d'internet, el Singular Digital, Naciodigital.cat o el mateix que, setmanalment, acull la crònica d'un servidor: Tribuna.cat. Sense aquests i la seva feina, l'empremta i la repercussió digital de l'ARA en la nostra societat no seria la mateixa.

I no voldria acabar l'article, sense fer esment a l'aposta per internet i televisiva d'El Punt Avui. Aviat, començarà a emetre televisió. Sense cap mena de dubte, serà un important triomf per al país en un moment històric i transcendental com el que estem vivint. Cal felicitar-los també i aprofitar el benefici que suposarà per a la nostra societat, en clau de país.

Internet, les TIC són unes eines fonamentals en aquests moments per a, entre d'altres, el periodisme, els mitjans de comuncació del país. Un valor que aporta i que permet fer un periodisme diferent, alhora que rigorós, excel·lent i de qualitat. Endavant i enhorabona.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat