Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 30 de d'octubre del 2012 | 16:40
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

uWhisp: l'"app" catalana per a Twitter

Estem a punt de celebrar unes eleccions que seran decisives per saber quin és el camí que emprèn aquesta nació mil·lenària en termes culturals, històrics i lingüístics que és el Principat de Catalunya.

uWhisp.

Uns comicis transcendentals per al futur del país. I, en aquesta tessitura, tots aquells que hi prenen part empraran totes les eines i els instruments disponibles per assolir els seus objectius. És aquí on, com ja va succeir en les anteriors eleccions al Parlament, les xarxes socials tornaran a tenir una incidència, una repercussió, un pes rellevant per ajudar a decantar la balança d'aquells que les usin.

No estic descobrint res de nou. No vull reinventar la roda. Facebook, Twitter i les xarxes socials, en general, s'han convertit en instruments útils i a l'abast de tothom per arribar a la ciutadania. Unes eines que, cada cop, tenen més funcionalitats, possibilitats, prestacions, usos… Entre aquestes darreres possibilitats, ha aparegut l'aplicació uWhisp. Una nova "app" per a xarxes socials, creada per uns estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya.

L'uWhisp, que en anglès vindria a dir "tu xiules", permet publicar missatges de veu fàcilment a través de xarxes socials com és el cas de Facebook o Twitter, sense haver de fer servir cap més programa. L'aplicació, que és gratuïta, de moment només està disponible a l'Appstore, però és compatible amb els navegadors Explorer, Firefox i Google Chrome.
L'uWhisp és un exemple més de la capacitat de creació, d'innovació i d'emprenedoria del talent català"
Aquesta aplicació catalana ha guanyat, últimament, un dels prestigiosos World Technology Awards, en la categoria de comunicació de màrqueting. Els World Technology Awards són uns premis internacionals que reconeixen les persones i empreses que han destacat en el terreny de la creació i la innovació tecnològica i que segons el jurat probablement seran clau a llarg termini en el seu camp. En la mateixa categoria en què s'han imposat els emprenedors catalans, també s'ha reconegut en anteriors edicions els fundadors de Google i Facebook.

Aquests estudiants catalans van crear la seva "start up", ara fa un any, amb un capital inicial de 125.000 euros i l'ajut del programa Innova de la UPC per tirar endavant el seu projecte. Com a objectiu immediat tenen en ment el fet d'arribar a les 10.000 descàrregues a finals d'any de la seva aplicació per a fitxers d'àudio.

L'uWhisp és un exemple més de la capacitat de creació, d'innovació, d'emprenedoria del talent català que surt de les universitats del país. La prova fefaent que Catalunya és una terra d'emprenedors, un país ple d'iniciatives, idees i projectes a favor de l'economia, del benestar i del progrés. Catalunya té moltes potencialitats i ha arribat l'hora d'esprémer-les al màxim.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat