Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 31 de de juliol del 2012 | 18:26
Editorial

Cap a un Onze de Setembre diferent

Aquest mes d'agost poden passar moltes coses. A l'hora de tancar aquesta edició, el Conseller Mas-Colell ha acabat de plantar el ministre Montoro, i alhora, milers i milers de professionals de l'assistència social a la població més dèbil no podran cobrar les seves retribucions...

Els esdeveniments s'estan precipitant. Un Estat caduc, dèbil i superat per Brussel·les s'ha convertit per una banda en un element de poder feble però per l'altra banda, i en sentir-se arraconat, en un element perillós. I usarà tota la força que li quedi per mantenir la seva opció a ésser metròpoli i a seguir espoliant la nació catalana i preocupant-se de no perdre Euskadi. 

En aquestes circumstàncies històriques, Catalunya no pot ser previsible i fer únicament aquelles estratègies i mobilitzacions que l'Estat adverteix en les seves estratègies a la contra. 

El proper Onze de Setembre, una data en què històricament han aflorat amb més o menys dinamisme les nostres reivindicacions, tornarem a mobilitzar-nos. I confluiràn la gran Marxa organitzada per l'ANC, la Festa de la Llibertat d'Òmnium Cultural i les manifestacions encapçalades per ERC i les forces independentistes.
Cal que a partir de la Diada es generin noves estratègies en les què hi participin molts sectors fins ara al marge
Totes aquestes accions, tot i ser previsibles per l'Estat, han de tenir una màxima participació i contundència dins un perfecte ordre democràtic que no dóni excuses a aquells qui volen abortar-les amb provocacions, com ja va passar la passada vaga general del 29 de maig.

Ara, però, ja no n'hi ha prou amb manifestacions, marxes i manifestos. Cal que a partir de la Diada es generin noves estratègies en les què hi participin molts sectors de la nostra societat que fins ara s'han mantingut al marge. A la vegada, cal també preparar sorpreses a l'Estat, amb noves iniciatives que no s'esperin i que ens donin visibilitat internacional i que trenquin les bombolles informatives i descol·loquin les seves brunetes mediàtiques.

La independència pot estar més a prop del què pensem, però això requerirà imaginació, capacitat de lluita, noves implicacions i actuacions que trenquin els esquemes del passat i, fonamentalment, requerirà que les nostres institucions, amb el seu President al capdavant, se la juguin. I darrera d'ells també cal que hi siguem aquells qui volem la llibertat i la sobirania del nostre poble.

Per altra banda, i tal i com ens vam comprometre, Tribuna.cat en el mes de juliol ha tingut 129.628 visites i 1.373.083 pàgines vistes. I això ho hem assolit amb una sola I.P. i sense comptar les visites de la nostra germana publicació Tribuna Mallorca.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat