Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 15 de d'abril del 2013 | 18:01
Editorial

Fracàs de l'Estat contra el President Mas

Si hi ha alguna conicidència en tots els documents, esborranys i parides del CNI o de les clavegueres de l'Estat, aquesta és la necessitat d'abatre el President Artur Mas o com a mínim portar-lo al carreró sense sortida al qual, amb èxit, hi van portar l'exlehendakari Juan José Ibarretxe.

Artur Mas és més murri i seriós del que creuen els aparells de l'Estat i, a més, les seves suposades claraboies no eren tals i, com a conseqüència, la intel·ligència de l'Estat va haver de recórrer al seu pare, el qual era difunt de fa mesos.

Quan uns serveis d'intel·ligència duen a terme una operació d'aquest tipus és perquè realment no tenen res amb què desprestigiar Mas. I a més, no han entès, encara, la personalitat de l'actual President ni les seves conviccions, ni tampoc les seves maneres de fer. Potser haurien d'haver posat de llibre de capçalera dels agents del CNI a Catalunya el monogràfic de Pilar Rahola sobre el President. 

Potser d'aquesta manera haurien entès com han estat d'equivocats en engegar aquest tipus d'estratègia contra el President de Catalunya. 
Estan segurs, a Madrid, que l'ofec no provocarà una sublevació social a Catalunya?"
Donat que l'Estat no pot abatre el President Mas, aquest ha optat per l'ofec econòmic. I coneixent la debilitat de Mas per la responsabilitat, amb l'ofec pensen que el poden fer cedir.

És evident que al President li costarà deixar més de dos-cents mil funcionaris sense cobrar, però allò que no és tan evident és l'objectiu del govern de l'Estat: estan segurs, a Madrid, que l'ofec no provocarà una sublevació social a Catalunya? Cal que Madrid vigili molt la corda amb la qual ofega Catalunya, no fos cas que aconsegueixin els efectes contraris i acabin precipitant el procés. 

El President sap, doncs, que l'Estat, fins ara, no ha pogut amb ell, tot i els tremolors de cames d'alguns dels seus col·laboradors propers. Perquè Mas sap que ell es deu al mandat que té davant de centenars de milers de catalans que el van votar, que van votar ERC, ICV i la CUP, i que també es van manifestar el passat Onze de Setembre. I Mas s'ha compromès amb tots ells: s'ha compromès a no traïr-los.

Mentre el president mantingui aquesta actitud, és l'obligació de tots els sobirnistes estar darrere del President, donar-li suport i exigir el dret a decidir inajornable.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat