Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 19 de de juliol del 2010 | 14:50
La fotografia · Cultura

25.000 assistents celebren els 15 anys de l'Acampada Jove

Barcelona · Més assistents. Més música. Més país. L'Acampada Jove, que darrerament s'ha convertit en el festival de referència dels joves d'arreu dels Països Catalans, ha reunit enguany

més de 25.000 persones en aquesta darrera edició. Del 15 al 18 de juliol l'Acampada Jove 2010 ha suposat la contínua celebració d'una proposta multitudinària: 15 anys de festival, segona edició consecutiva a Montblanc i més de 30 anys de música i dansa d'una de les bandes catalanes més influents i amb més història del territori, l'Elèctrica Dharma.

Aquesta segona edició del festival a la vila ducal ha estat celebrada per l'organització, les JERC, com un "èxit rotund" donades les inicials previsions d'assistència tenint en compte la crisi econòmica que afecta la joventut d'aquest país. Segons el portaveu de les JERC i el director de l'Acampada Jove, Gerard Coca, la gran afluència a l'Acampada demostra que el jovent té ganes de fer sentir la seva veu i ha demostrat que "és possible combinar la festa amb la reivindicació i la lluita política".

L'esperit de lluita, doncs, no va abandonar la multitudinària proposta que va comptar enguany amb diversos actes polítics on hi van fer acte de presència el president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, juntament amb el portaveu de les JERC i director de l'Acampada Jove, Gerard Coca. Ambdós van protagonitzar l'acte polític central en el qual es va reclamar el dret a l'autodeterminació de Catalunya i la independència del país. "Volem deixar de ser independentistes per ser ciutadans lliures, no acatem cap sentència, ni modificarem cap llei, perquè acatar la sentència és negar la llibertat" va sentenciar el líder dels republicans, que va recordar als assistents el dret dels catalans de ser insubmisos a la mutilació estatutària.

Per la seva banda, el cartell de l'Acampada Jove 2010 va reunir una representació abundant dels més celebrats grups d'ska i rock del panorama català, d'entre els quals s'hi troben Skatalà, Dr. Calypso, Banda Bassotti, Oprimits, Els Pets,Ojos de Brujo, La Pegatina, Orxata Sound System i Los Delinqüentes.

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat