Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de novembre del 2015 | 11:58
La fotografia · Cultura

La Diputació ret homenatge a Paquita Sitzer, supervivent del nazisme a través de les rutes de fugida pel Pirineu

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha rebut  Françoise Bielinsky, coneguda com a Paquita Sitzer, que l'any 1942, quan només tenia cinc anys, es va veure obligada a fugir del nazisme juntament amb la seva família creuant els Pirineus fins a la localitat de Les, a la Val d'Aran.

Sitzer és una de les protagonistes del projecte impulsat per la Diputació de Lleida "Perseguits i salvats" i que consisteix en la senyalització de cinc rutes d'evasió pel Pirineu de Lleida que van utilitzar els jueus per fugir del nazisme.

En la persona de la Paquita Sitzer, la Diputació de Lleida vol retre un modest però sentit homenatge a totes les persones que al llarg de la història han tingut
experiències vitals de persecució i supervivència com la seva.  Sitzer ha visitat aquest dilluns el Palau de la Diputació i s'ha reunit amb el president al seu despatx. Demà dimarts visitarà la població d'Alòs d'Isil, al municipi d'Alt Àneu (Pallars Sobirà), que és un dels punts de fugida de la nova ruta, la cinquena, del projecte "Perseguits i salvats".

En la roda de premsa posterior a la recepció, Reñé ha agraït la presència de Sitzer, la seva filla i el seu gendre, ja que "és un testimoni excepcional" que "posa rostre i veu a la vivènciade milers de persones que, com ella, van haver de creuar el Pirineu lleidatà fugint del nazisme"

"Tindrem la sort de compartir amb ella les seves experiències i els seus records associats al treball de l'historiador Josep Calvet", ha afegit el president de la
Diputació de Lleida.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat