Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 31 de d'octubre del 2016 | 00:00
La fotografia · Cultura

Lliurament dels quaranta-cinquens Premis Octubre

Dos valencians i un lleidatà han estat els guanyadors de l'edició d'enguany dels Premis Octubre lliurats aquest cap de setmana a València. El premi de narrativa l'ha guanyat Josep Franco; el de poesia, Rubén Luzón, i el d'assaig, Joan Garcia del Muro.

"La vida és dura" ha estat el Premi Andròmina de Narrativa d'aquest any, de l'escriptor de Sueca Josep Franco, que ha fet una radiografia de la societat a partir d'un pintor que assoleix l'èxit i coneix el fracàs.

El guardó de poesia ha estat per al jove Rubén Luzón. I el filòsof Joan Garcia del Muro ha rebut el Premi Joan Fuster d'Assaig, amb una reflexió sobre el buit que experimenten els joves que decideixen radicalitzar-se cap a Estat Islàmic.

L'únic parlament oficial que s'ha escoltat a l'Hotel Astoria, on s'han tornat a otorgar els premis després d'anys de no poder fer-ho, ha estat la del Conseller d'educació i cultura, Vicent Marzà. Marzà ha agraït  la normalitat amb què s'han celebrat els premis i va subratllar la normalitat amb que el govern fa les coses. La normalitat amb què es relaciona amb els altres governs de l'àmbit lingüístic. Som deu milions de parlants, va dir. La normalitat amb que el govern acompanya els escriptors a les fires. La normalitat amb què s'ampliarà el número de lectorats de català. La normalitat amb què els ciutadans s'han d'acostumar a consumir cultura. Ja se'n comença a notar l'augment, va dir.

Durant la vetllada es va homenatjar a  Quico Martínez, l'últim guerriller,  i al Pen català. La seva presidenta, Carme Arenas, va voler aprofitar per explicar el programa que duen a terme d'acolliment d'escriptors i de ciutats refugi.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat