Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 6 de de setembre del 2016 | 11:19
La fotografia · Cultura

Presentació del llibre "Muriel Casals i la revolució dels somriures"

En el marc de la trenta-quatrena setmana del Llibre en Català  s'ha fet la presentació del llibre de Quim Torra sobre la recentment desapareguda Muriel Casals "Muriel Casals i la revolució dels somriures".

A l'acte hi han intervingut a part del mateix autor la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; Jordi Cuixart, actual president d'Òmnium Cultural; la germana de Muriel, Isabel Casals i l'editor de l'obra,Josep Lluch.

Muriel Casals i la revolució dels somriures és una obra que reconstrueix moments històrics crucials de la història de Catalunya a través de la vida de Muriel Casals, que va prendre una importància política rellevant i es va convertir en una de les impulsores del procés independentista català. Dividit en 11 capítols, la narració comença el mateix dia en què mor Casals, i en què Quim Torra, in media res, recorda aquell 15 de juliol de 2015: "De tots els papers del món que la Muriel em podia haver donat al llarg del temps que vam treballar junts, havia de ser precisament aquest. Ho va fer a l'hotel Colón, millor dit en els "sofàs del Colon", on els últims dies havíem respirat l'angoixa, els nervis i el vertigen irresistible propis de qualsevol conspirador sentimental amateur que es troba de sobte atrapat en un moment crític de la història del seu país".

Des del 14 de febrer fins al 14 de maig. A través d'aquest espai temporal, amb el record de Muriel Casals encara present, Quim Torra en ressegueix el passat —l'exili del pare—, la vida personal, la trajectòria pública i privada, els pensaments i en reconstrueix la figura a través de les impressions del seu entorn més proper —amics i familiars, com Carme Forcadell, Artur Mas, Oriol Junqueras, Jordi Cuixart, Emili Gasch, així com els seus familiars més propers. "Per poder reconstruir la Muriel d'aquest últim any, he rellegit els seus tuits, les seves intervencions a Facebook, a la ràdio i a la televisió, i sobretot les seves agendes i diaris personals, als quals he accedit gràcies a la seva filla, Laia, i que han sigut una font molt important per a mi per poder reconstruir tot aquest últim any, perquè m'han aportat una gran quantitat de matisos", explica l'autor.

Tant l'editor, Josep Lluch, com el president d'Òmnium Cultural, han coincidit a assenyalar que Quim Torra era una de les persones més indicades per escriure aquest llibre. "Aquest és un dels llibres que ens hauria agradat de no presentar mai", afegeix Cuixart, que ha volgut deixar clar que Muriel Casals i la revolució dels somriures demostra "que no estem tan malament i que hem avançat molt".

Si en voleu llegir el primer capítol ho podeu fer clickant aquí

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat