Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 12 de de maig del 2016 | 12:34
La fotografia · Internacional

Viatge oficial del president, Carles Puigdemont, a Londres

El cap de l'Executiu català ha començat un viatge oficial a la capital britànica, on s'ha entrevistat amb l'exprimer ministre d'Escòcia Alex Salmond i ha mantingut una trobada amb la comunitat catalana a Londres.

El president de la Generalitat ha aprofitat  per anunciar que els catalans que resideixen a l'exterior podran votar electrònicament en les properes eleccions que se celebrin a Catalunya.

D'aquesta manera el Govern vol evitar que es repeteixin episodis com el de les eleccions del 27 de setembre passat, quan més de 7.000 catalans a l'exterior no van poder exercir el seu dret a vot per incidències en la tramesa de les paperetes i la negativa de la Junta Electoral Central a allargar el termini per votar. Davant la vulneració d'aquest dret fonamental, el Govern de la Generalitat va interposar un recurs contenciós-administratiu davant del Tribunal Suprem contra els acords de la JEC que van denegaven l'ampliació del termini per formular el vot per correu.

Aquest viatge, així com els nombrosos contactes internacionals que el president ja ha fet des de Catalunya, demostren, com ha subratllat Puigdemont la trobada amb residents catalans, que s'ha passat de la "indiferència" respecte a Catalunya, a una "demanda curiosa per saber què estem fent", i ha dit que ara el que cal és donar-nos a conèixer. "Si volem ser reconeguts com a país independent el dia que el Parlament de Catalunya proclami la independència, ens caldrà prèviament haver fet una feina de coneixement molt gran", ha assegurat.

En aquest sentit, Puigdemont ha destacat que des del Govern es treballa per explicar la realitat catalana tant de portes cap enfora, amb viatges arreu del món, com de portes cap endins, fent nombroses trobades amb ambaixadors i cònsols. "Encara que oficialment tothom ens diu que no ens ho reconeixeran i que és un afer domèstic espanyol, alguns dels països més importants del món ja han passat pel meu despatx a demanar que els expliquem bé què està passant a Catalunya", ha afirmat.

Una tasca intensa i constant que ha subratllat que es fa "amb la carència d'un aparell diplomàtic a l'ús, com tenen els estats" i, a més, amb una diplomàcia espanyola a qui "no li fa gens de gràcia això que fem" i que, tot i pagar com a catalans, "ens sentim més a la contra que a favor".

Davant la falta d'aquestes eines pròpies d'un estat, el president ha destacat que el principal recurs que té Catalunya per a donar-se a conèixer és "la diplomàcia civil, la que es fa a través de la gent". "En aquest terreny som imbatibles i no ens pot guanyar ningú", ha dit als presents en la trobada amb la comunitat catalana, "i és gràcies a tots vosaltres que som on som i que el món entén a parlar de Catalunya".

D'aquesta manera, el cap de l'Executiu ha volgut agrair l'enorme feina que fan dia a dia pel país i que ha assenyalat que, tot i semblar "silenciosa i anònima, té conseqüències molt útils pel procés que vivim", aquell que ha de derivar en la constitució d'un estat propi.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat