Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 29 de de maig del 2015 | 15:56
La fotografia

Neix 'Reinicia Catalunya', nou actor del procés d'emancipació català

La nova plataforma pretén debatre i donar forma al procés d'emancipació des de la societat civil catalana.

Barcelona · Aquesta setmana s'ha creat la plataforma Reinicia Catalunya, formada per un conjutn d'entitats de la societat  civil catalana i amb l'objectiu d'aplegar i impulsar el debat sobre com hauria de ser un nou estat a Catalunya.

Partint de la diversitat de vies que dónen forma al procés d'independència de Catalunya, la plataforma ha volgut aplegar tots els debats en un mateix paraigua per tal de coordinar iimpulsar totes les iniciatives presents actualment en el procés català sota un únic sostre.

Amb tot, la plataforma també vol eixamplar la base dels que "s'imaginen un nou país, que a més de nou ha de ser millor": "Volem aplegar a tothom que comparteixi aquest anhel. Independentment de quin és l'encaix final que proposi en l'escenari internacional, o en el marc espanyol".

Reinicia Catalunya també eixampla, alhora, el teixit social català favorable a la independència i es consagra com a nou actor en el procés. Segons els impulsors, el lideratge de la ciutadania i la reivindicació democràtica "han de ser claus fins ara i cal que ho continuïn sent. La futura constitució no només ha de ser democràtica pel seu contingut sinó també pel seu procés".

La plataforma agrupa onze entitats --entre elles ANC, Òmnium i Súmate-- i està composta per personalitats destacades en el procés, com són el catedràtic de Ciència Política, Ferran Requejo o l'ex europarlamentari Raül Romeva, entre molts d'altres.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat