Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 17 de d'octubre del 2016 | 11:41
La fotografia · Política catalana

Homenatge al president Companys en el 76è aniversari del seu afusellament

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i  l'alcaldessa accidental de Barcelona, Laia Ortiz, han fet una ofrena floral a la tomba de Lluís Companys al castell de Montjuïc, el lloc on Companys va ser afusellat.

Forcadell, en declaracions als mitjans, ha recordat al president Companys "i a totes aquelles persones que van perdre la vida a mans del franquisme, per defensar la llibertat i la democràcia". I ha demanat que l'Estat espanyol "demani perdó per l'assassinat del president Companys, l'únic president afusellat pel feixisme a Europa". "No es tracta de buscar revenja, sinó de justícia", ha dit la presidenta. "Justícia per a totes aquelles persones condemnades en els falsos judicis que va dur a terme el franquisme;  justícia pels afusellats, justícia pels deportats als camps de concentració nazis", ha afirmat.

Forcadell ha deixat clar que "no defallirem fins a aconseguir-la, perquè ho devem a les víctimes, als seus familiars, i ens ho devem a nosaltres com a poble". En aquest sentit, ha explicat que el Parlament "continua treballant per fer justícia" i, per això, "al ple de la setmana que ve es debatran dues propostes adreçades a fer efectiva la reparació de les víctimes del franquisme" i demanar la nul·litat de les sentències dictades per causes polítiques pel règim franquista.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat